Logo Houten
Woningbouwlocaties Tull en ’t Waal

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat met ingang van donderdag 7 juni 2012 gedurende zes weken de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

  • 1. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bouwlocaties Tull en ‘t Waal’;

  • 2. De ontwerpomgevingsvergunning voor het oprichten van 40 woningen aan de Kerkebogerd in Tull en ’t Waal.

De besluiten worden met toepassing van artikel 3.30 de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd.

Het plan

De woningbouw in Tull en ‘t Waal is met de vaststelling van de gebiedsvisie woningbouw Tull en ’t Waal in 2006 van start gegaan. Dit plan voorzag in de bouw van ca. 75 woningen in drie fasen met tussenpozen van 5 jaar. Het plangebied bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft fase 1 en ligt midden in de bestaande kern van Schalkwijk. Dit deel is inmiddels met een vrijstellingsprocedure gebouwd. Het tweede deel, fase 2 en 3 van het bouwproject, liggen aan de noordrand van de kern. Het betreft de gronden naast en achter de kerk tot aan de Lekdijk en tot aan de boomgaard aan de noordzijde.

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Bouwlocaties Tull en ‘t Waal’ heeft van donderdag 15 december 2011 tot en met woensdag 11 januari 2012 ter inzage gelegen. Op 19 december 2011 is er een inloopavond gehouden. Gedurende de periode van terinzagelegging zijn een aantal reacties binnengekomen. Naar aanleiding van de reacties is aanvullend onderzoek gedaan en is het plan op een aantal punten aangepast.

Omdat 22 van de 42 beoogde woningen van het woningbouwplan buiten de zogenaamde rode contour van het provinciale beleid liggen is er een ontheffingsverzoek (artikel 4.1, lid 5 sub d van de Provinciale Ruimtelijke Verordening) aan de Provincie Utrecht gedaan. Gedeputeerde Staten hebben dit verzoek gehonoreerd en de ontheffingsprocedure ten behoeve van de verruiming rode contour opgestart. Verwachting is dat het definitieve ontheffingsbesluit op 26 juni 2012 door de Provincie wordt genomen.

Waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluiten inzien?

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 7 juni 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeente InGang, balie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis van Houten. Openingstijden, bezoekadres en telefoonnummer van de Gemeente InGang op de website van de gemeente.

Het ontwerpbestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn= NL.IMRO.0321.0030BPBOUWTULL-ONTW.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0030BPBOUWTULL-ONTW.

Het bestemmingsplan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met de heer R. de Goede van de afdeling Ruimtelijk Beleid of dhr. P. de Moed van de Afdeling Projectontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van deze afdelingen op telefoonnummer 030-63 92 611.

Vervolg

Na de terinzagelegging van de ontwerpbesluiten worden de ontvankelijke zienswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord. Het ontwerpbestemmingsplan zal vervolgens worden vastgesteld door de gemeenteraad, waarbij de raad ook de zienswijzen beantwoord.

Indiening van zienswijzen is in beginsel een voorwaarde om beroep in te kunnen stellen als de besluiten zijn vastgesteld.

Op dit project is de Crisis- en Herstelwet van toepassing.

Naar boven