Logo Stein
Ontwerp-exploitatieplan ‘Bramert-Noord’

Burgemeester en Wethouders van Stein maken ingevolge het bepaalde in artikel 6.14, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening jo. afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van vrijdag 8 juni 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerp van het exploitatieplan ‘Bramert-Noord’.

Het exploitatieplan voorziet in het verhaal van de kosten van grondexploitatie in het gebied Bramert-Noord.

Op 22 februari 2012 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het beroep tegen het bestemmingsplan ‘Bramert-Noord’ ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan ‘Bramert-Noord’ is hiermee onherroepelijk geworden.

Het beroep tegen het exploitatieplan ‘Bramert-Noord’ is gegrond verklaard. De reden hiervoor was dat de taxateur die het taxatierapport heeft gemaakt ten behoeve van de inbrengwaarde van de gronden, niet is aan te merken als een onafhankelijke taxateur. De Raad van State heeft bepaald dat een nieuw exploitatieplan moet worden vastgesteld, waarin de inbrengwaarde van de gronden is vastgesteld door een onafhankelijke taxateur.

De reparatie van het exploitatieplan heeft inmiddels plaatsgevonden en het ontwerp exploitatieplan wordt hierbij aldus in procedure gebracht.

Ter inzage

Het ontwerp-exploitatieplan ligt met bijbehorende stukken vanaf vrijdag 8 juni 2012 tot en met donderdag 19 juli 2012 ter inzage tijdens de openingstijden:

  • in het gemeentehuis (Afdeling Publiekszaken), Stadhouderslaan 200 te Stein;

    Tevens is het ontwerp-exploitatieplan met bijbehorende relevante stukken digitaal te raadplegen via www.gemeentestein.nl (actueel → bekendmakingen →ruimtelijke ordening).

Zienswijzen

Gedurende voormelde termijn van tervisielegging kan eenieder zijn of haar zienswijze omtrent de ontwerpen (schriftelijk) kenbaar maken bij de gemeenteraad van Stein.

Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan: Gemeenteraad van Stein, Postbus 15, 6170 AA Stein. Mondelinge reacties kunnen tijdens kantooruren worden ingebracht (tel.046-4359265).

Mondelinge toelichting

Degenen die hun zienswijze tijdig kenbaar hebben gemaakt worden door de gemeenteraad in de gelegenheid gesteld tot het geven van een nadere mondelinge toelichting in de reguliere vergadering van de commissie VRO. Als u hiervan gebruik wenst te maken, dient u dit te melden in de zienswijze.

Stein, juni 2012

A.C. Barske, burgemeester.

J.G.A.W. Willemsen, secretaris.

Naar boven