Logo Olst-Wijhe
Aanmeldingsnotitie voor melkrundveehouderij aan Marledijk 1 en 1a te Olst

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7:17, lid 4 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 5 april 2012 is voor het bedrijf van V.O.F. Eikelboom in de gemeente Olst-Wijhe, een aanmeldingsnotitie voor de beoordeling van de noodzaak tot het opstellen van een milieueffectrapport krachtens de Wet milieubeheer ingediend voor een melkrundveehouderij aan de Marledijk 1 en 1a in Olst.

Het voornemen van V.O.F. Eikelboom is om de melkrundveehouderij te wijzigen en uit te breiden. De veranderingen hebben onder meer betrekking op het uitbreiden van het aantal melkkoeien en het bouwen van een nieuwe stal. In totaal zullen er binnen de inrichting 506 stuks melkkoeien en 25 stuks vrouwelijk jongvee worden gehouden.

Deze activiteit is onderworpen aan een m.e.r.-beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 (gewijzigd 7 mei 1999, 16 augustus 2006 en 1 april 2011) jo. artikel 7.16 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe hebben op 22 mei 2012 besloten dat door V.O.F. Eikelboom geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, voordat door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit.

Volgens burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzage

Het besluit en de relevante stukken liggen tijdens openingstijden van 7 juni 2012 tot en met 18 juli 2012 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, locatie Wijhe. Buiten openingstijden kan dit op afspraak.

Het besluit betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft.

Olst-Wijhe, 6 juni 2012

Naar boven