Logo Huizen
Omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan voor woningbouw Rijnland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Huizen maken overeenkomstig artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend dat van 8 juni 2012 t/m 19 juli 2012 de verleende omgevingsvergunning voor het bouwen en afwijken bestemmingsplan voor woningbouw Rijnland ter inzage ligt.

Inhoud omgevingsvergunning:

De vergunning maakt het mogelijk om in afwijking van het geldende bestemmingsplan:

  • Een bouwdiepte van de meergezinshuizen te realiseren van maximaal 12 meter in plaats van 10 meter;

  • Bij de schuin geplaatste blokken een breedte van 19 meter te realiseren in plaats van 16 meter. Daardoor kunnen 4 eengezinswoningen worden gerealiseerd in één blok in plaats van 3 eengezinswoningen;

  • Bij de eengezinswoningen, de schuine blokken en de woningen aan de Aristoteleslaan, bergingen te realiseren in plaats van uitsluitend groen;

  • Een bouwhoogte te realiseren van 9.40 meter en 12.40 meter in plaats van 9 en 12 meter;

  • Balkons te realiseren met een diepte van 2 meter in plaats van 1.50 meter;

  • Binnen Tuin I erfafscheidingen te realiseren tot een hoogte van 1,3 meter in plaats van 1 meter;

  • De parkeerplaatsen ten behoeve van de woningen niet alleen op eigen erf, maar ook in openbaar gebied te realiseren.

Inzien omgevingsvergunning:

De omgevingsvergunning is in elektronische vorm te raadplegen en te downloaden via de gemeentelijke website www.huizen.nl. Door te klikken op ‘Wonen’, vervolgens op ‘Projecten’ en dan op ‘Woningbouw Rijnland’ kunt u de omgevingsvergunning raadplegen.

Op deze pagina vindt u de link naar de landelijke website en leest u hoe u de bestanden van de omgevingsvergunning kunt downloaden.

De omgevingsvergunning ligt analoog ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Dit klantcontactpunt is geopend op ma, di, do: 8.30–17.00 uur, wo: 07.30–19.30 uur en vr: 08.30–16.00 uur.

Beroep instellen?

Gedurende de termijn van ter inzage ligging (8 juni 2012 t/m 20 juli 2012) kan tegen het

besluit van burgemeester en wethouders beroep worden ingesteld door:

  • degenen die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

De omgevingsvergunning treedt 21 juli 2012 in werking. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van de omgevingsvergunning. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen, dit schorst de inwerkingtreding van het besluit wel op. De omgevingsvergunning treedt dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de bovengenoemde termijn moet worden gericht aan de rechtbank van Amsterdam, adres Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Naar boven