Logo Oosterhout
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Weststad – Statendam’ en Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Vijf Eiken’

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken ingevolge artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 7 juni 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt de ontwerpbesluiten tot vaststelling van de bestemmingsplannen:

  • Bedrijventerrein Weststad – Statendam, en

  • Bedrijventerrein Vijf Eiken

met de hierbij behorende stukken, waaronder de ontwerpbestemmingsplannen zelf.

Bedrijventerrein Weststad – Statendam heeft betrekking op het gehele industriegebied aan de noodwestzijde van de stad Oosterhout en omvat de bedrijventerreinen Weststad 1, 2 en 3 en Statendam. Het bedrijventerrein Weststad is gelegen ten westen van het Wilhelminakanaal en wordt voorts begrensd door Rijksweg A59 aan de noordzijde, de Weststadweg/Industrieweg aan de westzijde en de Bovensteweg aan de zuidzijde. Het bedrijventerrein Statendam is gelegen ten oosten van het Wilhelminakanaal en wordt aan de noord- en oostzijde begrensd door de Statendamweg en aan de zuidzijde door de Kanaalstraat. Dit bestemmingsplan betreft een actualisatie van de bestaande situatie. Binnen dit bestemmingsplan worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Bedrijventerrein Vijf Eiken heeft betrekking op het gehele industriegebied aan de zuid -oostzijde van de stad Oosterhout, aan weerszijden van de Vijf Eikenweg en omvat het gehele bedrijventerrein Vijf Eiken. Aan de Westkant maakt de Rijksweg A27 nog deel uit van het plangebied. De as van het Wilhelminakanaal vormt de grens in het noorden. De zuidelijke grens wordt gevormd door de Golfbaan en Boswachterij Dorst die beiden geen deel uit maken van dit bestemmingsplan. Het grootste gedeelte van het plangebied betreft een actualisatie van de bestaande situatie. Tevens voorziet het bestemmingsplan in twee ontwikkelingen. De toekomstige invulling van Sportpark Heihoef wordt meegenomen. Op dit perceel is voorzien in een herontwikkeling tot een bedrijventerrein alsmede in de bouw van een crematorium langs de Vijf Eikenweg. Daarnaast is het verleggen van het tracé van de gasleiding van de Gasunie, ten behoeve van het realiseren van de laad en loskade, in dit bestemmingsplan opgenomen.

Alle stukken kunnen worden ingezien bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout, en kunnen ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzageligging (dus tot uiterlijk 20 juli 2012) ter zake van deze ontwerpbestemmingsplannen een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout onder vermelding van het betreffende bestemmingsplan

  • ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Weststad-Statendamweg’’, of wel

  • ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Vijf Eiken’’.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de heer F. Versteegh (0162-48 98 19) of mevrouw S. Snoeren-Dumont (0162-48 96 46) beiden van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling.

Oosterhout, 6 juni 2012

Naar boven