Logo Geldermalsen
Bestemmingsplan ‘Bijzondere begraafplaatsen’ gemeente Geldermalsen (vastgesteld)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 8 juni 2012 gedurende zes weken (t/m donderdag 19 juli 2012) het op 29 mei 2012 ongewijzigd vastgestelde Bestemmingsplan ‘Bijzondere begraafplaatsen’ gemeente Geldermalsen ter inzage ligt. Tegen het ontwerpplan waren geen zienswijzen ingediend.

Toelichting op de planstukken

Met dit bestemmingsplan wordt op landgoed Mariënwaerdt (Beesd) en op landgoed Noordenhoek (Deil) een locatie aangewezen voor een kleinschalige particuliere begraafplaats. De begraafplaats op Mariënwaerdt komt te liggen nabij de Abelenlaan en op landgoed Noordenhoek aan de Appeldijk ten noorden van het landgoedhuis gelegen aan de Appeldijk 1.

Terinzagelegging

Genoemd bestemmingsplan ligt ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantencontactcentrum, telefoon (0345) 586 66 86. Het gemeentehuis is gelegen aan de Kuipershof 2 te Geldermalsen. Het Klantencontactcentrum is geopend op werkdagen van 8.30–12.30 uur en op afspraak tevens op dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 12.30–19.00 uur. Tevens is het plan (als pdf-bestand) in te zien op de gemeentelijke website:

www.geldermalsen.nl → ontwikkelingen → projecten → dorpen → buitengebied → bijzondere begraafplaatsen.

Ook zijn de planstukken digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven