Logo Amsterdam - Zuid
Ontwerpbestemmingsplan Stadion- en Beethovenbuurt 2012

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid maakt op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Stadion- en Beethovenbuurt 2012 is opgesteld.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan Stadion- en Beethovenbuurt wordt aan de noordzijde begrensd door de Cornelis Krusemanstraat, de Hendrik Jacobszstraat en het Noorder Amstelkanaal. De oostgrens loopt door de Boerenwetering. Aan de zuidzijde loopt de bestemmingsplangrens langs de achtertuinen van de bebouwing langs de zuidzijde van de Diepenbrockstraat en door het Zuider Amstelkanaal. Aan de westzijde volgt de bestemmingsplangrens de plangrens van het bestemmingsplan Stadionplein, de Laan der Hesperiden, de Stadiongracht, de Karperstraat en de Amstelveenseweg.

Achtergrond

De Stadion- en Beethovenbuurt is onderdeel van Plan Zuid van Berlage en als zodanig stedenbouwkundig en cultuurhistorisch zeer waardevol. Het huidige bestemmingsplan is op zich nog goed bruikbaar als toetsingskader, maar de Wet ruimtelijke ordening (Wro) schrijft voor dat het bestemmingsplan uiterlijk 1 juli 2013 vernieuwd moet zijn.

De belangrijkste doelstelling voor het nieuwe bestemmingsplan is voortzetten van de bescherming van de stedenbouwkundige structuur en de cultuurhistorische waarden in het plangebied. Het bestemmingsplan legt daarom voornamelijk de bestaande situatie vast. De regels die in het bestemmingsplan zijn opgenomen, zijn gebaseerd op (recente) economische en maatschappelijke ontwikkelingen en geldend beleid, en bieden daar waar mogelijk flexibiliteit.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 5 juni 2012 tot en met 16 juli 2012 bij onze informatiecentra op de stadsdeelkantoren President Kennedylaan 923 en Burgerweeshuispad 301, geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Bovendien zijn beide informatiebalies op donderdagavond tot 20.00 uur geopend.

Het ontwerpbestemmingsplan kan tevens bekeken worden op onze internetsite www.zuid.amsterdam.nl, onder ‘Wonen en leefomgeving’, ‘Wonen’, bij ‘Bestemmingsplannen’. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl.

Inloopavond

Op dinsdag 19 juni 2012 organiseert het stadsdeel een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan. Op deze avond is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Tijdens deze avond is het ook mogelijk een schriftelijke zienswijze in te dienen. De inloopavond begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. De avond vindt plaats in de Willem de Zwijgerkerk, Olympiakade 8 (ingang achterzijde kerk), Amsterdam.

Indienen van zienswijzen

Eenieder kan gedurende de termijn dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt een zienswijze indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen aan Stadsdeel Zuid, postbus 74019, 1070 BA Amsterdam, t.a.v. de stadsdeelraad. Voor uw mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het secretariaat van het team Stedelijke Ontwikkeling van Stadsdeel Zuid, telefoonnummer 14 020.

Amsterdam, 4 juni 2012

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid, H.J.M. Wink, stadsdeelsecretaris.

P.P.J. Slettenhaar, stadsdeelvoorzitter.

Naar boven