Logo Almere
Ontwerpbestemmingsplan De Laren, Almere Haven ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied De Laren een nieuw bestemmingsplan is voorbereid. Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 11 juni 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage tot en met maandag 23 juli 2012.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan De Laren heeft betrekking op de nieuw te realiseren wijk De Laren in Almere Haven. Het plangebied voor De Laren beslaat sportpark De Wierden, Tuingouw, de Uithof en de groene ruimtes ertussen.

Voor dit gebied heeft de gemeenteraad eerder een ontwikkelingsplan vastgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan is een uitwerking van dit ontwikkelingsplan.

In De Laren zullen ongeveer 450 woningen in verschillende prijsklassen worden gebouwd. Verder komt er een nieuwe supermarkt die de supermarkt in De Wierden vervangt. De huidige openbare basisschool de Wierwinde en het Wierdendok zullen ook worden verplaatst naar De Laren en krijgen een plek in een nieuwe multi-functionele accommodatie, waarin ook ruimte is voor kinderopvang.

De aanwezige sportvoorzieningen worden vernieuwd en geconcentreerd in het centraal gelegen groengebied. Verder wordt in de Uithof een speeleiland aangelegd waarop Jeugdland een nieuwe plek kan krijgen en wordt volkstuinencomplex De Gouwen enigszins aangepast om een lint met woningen mogelijk te maken.

Inloopbijeenkomst

Om kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan worden op maandag 18 juni 2012 en op dinsdag 19 juni 2012 inloopbijeenkomsten gehouden in het Wierdendok, Oldewierde 170 van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 11 juni 2012 tot en met maandag 23 juli 2012 kan eenieder schriftelijk (geen email) of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen.

U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ‘ontwerpbestemmingsplan De Laren’. Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van DSO/team Ruimte op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van team Ruimte).

Ontwerpbesluit hogere Waarden Wet Geluidhinder

Het ontwerpbesluit hogere waarden heeft betrekking op 21 woningen in het plangebied waarvoor vanwege de A6 en 5 woningen waarvoor vanwege de Havendreef de voorkeurgrenswaarde van 48 dB met 1 dB wordt overschreden. Voorgesteld wordt om voor deze woningen een hogere waarde van maximaal 49 dB voor vast te stellen.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 11 juni 2012 tot en met maandag 23 juli 2012 kunnen belanghebbenden zienswijzen op het ontwerpbesluit hogere waarden indienen.

U kunt u zienswijzen richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ‘ontwerpbesluit hogere waarden De Laren’.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken, waaronder het ‘ontwerpbesluit hogere waarden’ ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP1ELMN01-on01. Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP1ELMN01-on01

Naar boven