Ontwerp besluit tot het intrekken van een gedeelte van het ‘Uitwerkingsplan De Hoven, deelplan 1’ (geluidwalwoningen Faberhof)

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat het ontwerp van hun besluit tot het intrekken van een gedeelte van het ‘Uitwerkingsplan De Hoven, deelplan 1’ met ingang van 19 januari 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ligging van het ingetrokken gedeelte van het plangebied

Het ontwerp besluit tot het intrekken van een deel van het uitwerkingsplan heeft betrekking op het gedeelte van het uitwerkingsplan tussen de Rondweg-oost en de waterpartij langs de Faberhof. In dit deel van het uitwerkingsplan waren zogenoemde geluidwalwoningen geprojecteerd.

Aanleiding tot het intrekken van een deel van het uitwerkingsplan

In de achterliggende periode is zonder concreet resultaat intensief getekend en gerekend aan een financieel haalbaar plan en een verkoopbaar product voor het realiseren van bebouwing op de locatie tussen de Rondweg-oost en de waterpartij aan de Faberhof. De huidige situatie op de woningmarkt en locatiespecifieke omstandigheden zijn op dit moment een sta in de weg voor het verwezenlijken van geluid afschermende bebouwing op deze locatie.

Daarom is besloten een tijdelijke geluidwerende voorziening in de vorm van een aarden wal op deze locatie aan te leggen. De aanleg van deze aarden wal is mogelijk als het ter plaatse geldende gedeelte van het uitwerkingsplan wordt ingetrokken.

Ontwerp besluit ter inzage

Het ontwerp besluit tot het intrekken van het gedeelte van het uitwerkingsplan met de daarbij behorende bijlagen liggen met ingang van 19 januari 2012 gedurende zes weken (dus tot en met 29 februari 2012) ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, 3901 GA Veenendaal.

Het Omgevingloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur. Op donderdagen is het loket ook ’s middags open van 13.00 tot 17.00 uur.

Het ontwerp besluit is ook in te zien op de website van de gemeente onder www.veenendaal.nl → bestuur en organisatie → producten en diensten → bekendmakingen → mededelingen → ontwerp besluit tot het intrekken van een gedeelte van het ‘Uitwerkingsplan De Hoven, deelplan 1’.

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk, via de e-mail of mondeling zienswijzen op het ontwerp besluit naar voren brengen.

Schriftelijk

Uw zienswijze sturen aan burgemeester en wethouders van Veenendaal, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

E-mail

Uw zienswijze richten aan burgemeester en wethouders van Veenendaal en sturen aan: info@veenendaal.nl.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw A. Swart of de heer H. van den Ham. Telefoon (0318) 538 343.

Naar boven