Vastgesteld uitwerkingsplan De Hoven, deelplan 5

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat het ‘Uitwerkingsplan De Hoven, deelplan 5’ is vastgesteld. Het ontwerp van dit uitwerkingsplan heeft reeds eerder ter inzage gelegen. Bij de vaststelling van het plan zijn er in het ontwerpplan geen wijzigingen aangebracht.

Ligging van het plangebied

Het uitwerkingsplan De Hoven ligt in de woonwijk Veenendaal-oost. Deze woonwijk ligt tussen de Rondweg-oost, de Buurtlaan-oost, de Dragonderweg en het Benedeneind. Deze wijk is opgesplitst in een middendeel, een zuidelijk deel en een noordelijk deel. Het middendeel, de wijk Buurtstede, wordt nu gerealiseerd. De wijk Buurtstede bestaat uit de buurtschappen De Ontmoeting, De Erven, De Straten en De Hoven.

Het uitwerkingsplan heeft betrekking op een deel van het buurtschap De Hoven.

Inhoud van het plan

Het uitwerkingsplan betreft de bouw van 11 vrijstaande woningen in het buurtschap De Hoven. Deze woningen zijn gepland aan het Hensenhof.

Ter inzage

Het uitwerkingsplan met de daarbij behorende verbeelding en het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling van het plan liggen met ingang van donderdag 19 januari 2012 gedurende zes weken dus tot en met 29 februari 2012 ter inzage bij de balie van het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags open van 13.00 tot 17.00 uur. Er liggen geen bouwtekeningen of schetsen van de woningen ter inzage.

Website

Ook op de website van de gemeente (www.veenendaal.nl) kunt u de stukken inzien bij het thema ‘Bestuur en organisatie’ onder het kopje ‘Bekendmakingen’, rubriek ‘mededeling’.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan. Het instellen van beroep is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpuitwerkingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpuitwerkingsplan kunnen eveneens beroep instellen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is gesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en dit verzoek is gehonoreerd.

Naar boven