Logo 's-Hertogenbosch
Ontwerpbestemmingsplan ‘Rosmalen Centrum’

Ontwerpbestemmingsplan ‘Rosmalen Centrum’

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Rosmalen Centrum’ (NL.IMRO.07960002141-1301) ligt met ingang van 11 juni 2012 gedurende zes weken ter inzage.

De grenzen van het plan zijn als volgt:

  • In het noorden: de Striensestraat en de Schoolstraat.

  • In het oosten: de Deken van Roestellaan/achterste perceelsgrenzen van de woningen aan de Deken van Roestellaan 38 t/m 48, de Korte van Meeuwenstraat, de achterste perceelsgrenzen van de woningen aan de oostzijde van de Van Meeuwenstraat, de oostelijke perceelsgrenzen van de woningen aan de Sint Lamburtusstraat 4 en de Deken Fritsenstraat 19, de Deken Fritsenstraat en de Dokter Hanegraaffstraat.

  • In het zuiden: de spoorlijn ’s-Hertogenbosch – Nijmegen.

  • In het westen: de Hortensiastraat, de Venstraat en de achterste perceelsgrenzen van de percelen aan de westzijde van de Stationsstraat.

De ontwikkelingen van Komplan – Zuid en de nieuwbouw van de pastorie worden niet in dit bestemmingsplan meegenomen. Hiervoor zijn pas geleden aparte procedures gevoerd. Hierdoor ontstaan er ‘gaten’ in het plangebied, gevormd door de grenzen van het projectbesluit ‘Kom Zuid’ en het postzegelbestemmingsplan ‘Pastorie Rodenborchweg’.

Het plan is een beheerbestemmingsplan en maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Het plan legt de situatie vast zoals deze nu feitelijk bestaat. Bestaande functies (o.a. wonen, bedrijven, kantoren, sport en maatschappelijk) krijgen eenzelfde bestemming als het huidige gebruik.

Wilt u reageren?

In de periode dat een ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Wilt u reageren op dit ontwerpbestemmingsplan?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch.

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u een afspraak maken. Bel met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04. Om termijnoverschrijding te voorkomen, wordt u verzocht om ruim voor afloop van de terinzagelegging een afspraak te maken.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen (klik op Bestemmingsplannen, Ontwerp) of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden. Hebt u geen internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

Inloopavond

Op 14 juni 2012 is er een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan. Tijdens deze avond zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden. De avond wordt gehouden in Villa Fleurie aan De Driesprong in Rosmalen en u bent welkom van 19.00 tot 21.00 uur.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 8 juni 2012

Naar boven