Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van, nr. GMT/IB/3091601, 12 januari 2012, houdende wijziging van het Besluit Coördinatiegroep Orgaandonatie 2009

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 5 van het Besluit Coördinatiegroep Orgaandonatie 2009 vervallen de onderdelen k en m, onder verlettering van de onderdelen l tot en met r tot de onderdelen k tot en met o.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte in de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

TOELICHTING

Deze wijziging van het Besluit Coördinatiegroep Orgaandonatie 2009 regelt dat de organisaties Stnu! (Stichting Transplantatie Nu!) en NIGZ-donorvoorlichting (Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie) per 1 januari 2012 als lid geen zitting meer hebben in de Coördinatiegroep Orgaandonatie. Per 1 januari 2012 wordt de Stnu! opgeheven. De voorlichtings-werkzaamheden van de NIGZ rond het onderwerp orgaandonatie zijn per 1 januari 2010 overgeheveld naar de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS).

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

Naar boven