Logo Kapelle
Bekendmaking ontwerpwijzigingsplan ‘Kapelle-Biezelinge 3e wijziging’

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken ingevolge artikel 3.9.a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 7 juni 2012 tot en met 18 juli 2012 een ontwerp van het wijzigingsplan ‘Kapelle-Biezelinge 3e wijziging’ ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied omvat een deel van het kadastrale perceel Kapelle, sectie O, nummer 681, gelegen aan de Annie MG Schmidtsingel te Kapelle.

Hoofdlijnen van het plan

In het geldende bestemmingsplan Kapelle-Biezelinge is het perceel bestemd voor de bouw van woningen met de bouwaanduiding ‘twee aaneen’ [tae]. Het oorspronkelijke plan was om op het perceel drie blokjes twee-onder-een kap woningen te bouwen. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Op grond hiervan kunnen burgemeester en wethouders de bouwaanduidingen binnen het bestemmingsplan wijzigen. De projectontwikkelaar heeft de gemeente verzocht om ook twee blokjes van drie aaneengebouwde woningen te mogen realiseren, met een blokje twee-onder-een kap woningen. Het college wil hieraan meewerken. Met toepassing van de wijzigingsbevoegdheid wordt op een deel van het perceel de bouwaanduiding gewijzigd in ‘aaneengebouwd’ [aeg].

Het plan inzien

U kunt het ontwerp wijzigingsplan inzien bij de Balie Burgerservice van het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Het plan is tevens digitaal te raadplegen via www.kapelle.nl → Inwoner → Bouwen en Wonen → Bestemmingsplannen → ontwerp wijzigingsplan Kapelle-Biezelinge 3e wijziging Een volledig digitale versie van het ontwerp wijzigingsplan met identificatiecode NL.IMRO.0678.kapbiezWZ003-ow01 is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Van 7 juni 2012 tot en met 18 juli 2012 kan een ieder bij het college naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken met betrekking tot het bovengenoemde ontwerpplan. De schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Kapelle, Postbus 79, 4420 AC Kapelle. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via 0113 - 33 31 10.

Kapelle, 6 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Kapelle

Naar boven