Logo Ede
Ontwerpbestemmingsplan Bennekom-Oost

U kunt het ontwerpbestemmingsplan Bennekom-Oost en de daarbij behorende stukken van donderdag 7 juni tot en met woensdag 18 juli 2012 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen in Ede. Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het gebied waar dit plan over gaat wordt aan de zuidkant begrensd door de Bosweg/Zuidereng, aan de westzijde door de Edeseweg/Kerkhoflaan/Bovenweg en aan de noordzijde door de Oost Breukelderweg. De oostelijke begrenzing wordt gevormd door de Selterskampweg en delen van de Prins Hendrikweg, Bornweg, Bosmeesterkamp, Zassenkamp en Hullenberglaan.

Het bestemmingsplan Bennekom-Oost komt in het kader van het actualiseringsproject tot stand. Het plan is hoofdzakelijk conserverend van aard. Dat betekent dat zoveel mogelijk de bestaande/planologische situatie is bestemd waarbij reeds verleende bouwvergunningen en vrijstellingen/ontheffingen zijn verwerkt. Voor het gebied was in een eerder stadium een voorbereidingsbesluit genomen. Belangrijkste wijziging ten opzichte van het geldende bestemmingsplan is, dat het niet meer mogelijk is om bij recht extra woningen op een perceel te realiseren. Wel is hiervoor in een aantal gebieden een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunt u een schriftelijke zienswijze over het plan sturen aan de gemeenteraad, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische zienswijze, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u mevrouw J. Buliga, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 68 08 31.

Ede, 6 juni 2012

Naar boven