Logo Terneuzen
Geluidgezoneerde industrieterrein ‘Oostelijke Kanaaloever/mr. F.J. Haarmanweg-Driewegen’

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken bekend dat zij voornemens zijn om op grond van de Wet geluidhinder voor een nieuw te bouwen appartementencomplex met 26 appartementen, 2 algemene woonkamers en 2 ondersteunende ruimten een hogere waarde voor de geluidbelasting op de gevel vast te stellen van 59 dB voor wegverkeerslawaai vanwege de Dokweg en van 51 dB(A) voor industrielawaai vanwege het geluidgezoneerde industrieterrein ‘Oostelijke Kanaaloever/mr. F.J. Haarmanweg-Driewegen’.

Het voornemen houdt verband met de omgevingsvergunning voor afwijkend gebruik van het bestemmingsplan ‘Terneuzen Zuidwest’ en de activiteit ‘bouwen’. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de te verwachten geluidsbelasting vanwege het wegverkeerslawaai de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschrijdt. Ook de te verwachten geluidsbelasting vanwege het industrielawaai overschrijdt de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A).

Maatregelen ter beperking van deze overschrijdingen stuiten op stedenbouwkundige, verkeerskundige, vervoerskundige, en financiële bezwaren.

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken kunnen van 7 juni tot en met 18 juli 2012 worden ingezien aan de publieksbalies van de gemeente Terneuzen.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden mondeling of bij voorkeur schriftelijk zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de heer M.J.M. de Bakker, telefoon 14 0115. Desgewenst kunt u hierover een afspraak maken. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. Verder kan degene die een zienswijze indient verzoeken zijn of haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Alleen belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht, kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij men aantoont daar redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest.

Terneuzen, 6 juni 2012

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, secretaris, F.M.L. Lauret RA.

Burgemeester, J.A.H. Lonink.

Naar boven