Logo Ridderkerk
Ontwerpbestemmingsplan Kievitsweg 71

Voor het perceel Kievitsweg 71 is de gemeente bezig met het voorbereiden van een nieuw bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan maakt (zorg)woningen in het bestaande pand mogelijk.

Met het ter inzage leggen van het ‘ontwerpbestemmingsplan Kievitsweg 71’ start de wettelijke procedure van het plan zoals in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening staat aangegeven.

Aangezien de geluidbelasting op de te realiseren (zorg)woningen hoger is dan de voorkeurswaarden voor geluid wordt gelijktijdig met het bestemmingsplan een besluit hogere waarden geluid voorbereid. Het ontwerpbesluit hogere waarden geluid zal gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd.

Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 8 juni 2012 tot en met 19 juli 2012:

  • via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl;

  • via de landelijke website op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen.

Behalve het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook het ontwerpvaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Deze brief heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 20 juli 2012 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer Alefs van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. U kunt hiervoor bellen op telefoonnummer 0180-45 12 16. Een brief heeft onze voorkeur.

Wat is de volgende stap in de procedure?

Wij verzamelen alle ingekomen zienswijzen en voorzien deze van een concept-reactie. Daarna doen wij een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld komt hierover een bericht in de Combinatie.

Ridderkerk, 7 juni 2012

Het college van burgemeester en wethouders van Ridderkerk, de secretaris, H.W.J. Klaucke.

De burgemeester, A. Attema.

Naar boven