Logo Venlo
Vaststelling bestemmingsplan Kazernekwartier met bijbehorend MER en vaststelling besluit hogere grenswaarden ex artikel 110a Wet geluidhinder

Bestemmingsplan

De gemeenteraad heeft op 25 april 2012 gewijzigd vastgesteld het bestemmingsplan Kazernekwartier met bijbehorende Milieueffectrapportage (met planidentificatienummer NL.IMRO.0983.BPL2010014KZRNKWRT-VA01). De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn op hoofdlijnen opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende Nota van wijzigingen bestemmingsplan Kazernekwartier.

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de Venrayseweg in het oosten en noord-noordoosten, de Horsterweg in het noorden, de Kazernestraat in het westen, de Eindhovenseweg/Van Laerstraat in het zuidwesten en de spoorlijn Venlo-Eindhoven/Nijmegen in het zuiden. Tevens maakt van het plangebied deel uit de huidige spoorbrug over de Maas in verband met plannen voor de aanleg van een langzaamverkeersbrug parallel aan c.q. aan die spoorbrug en/of upgrading bestaande spoorbrug.

Het bestemmingsplan vormt het planologisch-juridisch kader voor de transformatie van de voormalige Frederik Hendrik Kazerne in Blerick tot grootschalige leisure-ontwikkeling. Het Kazernekwartier bestaat uit een Multi Functioneel Centrum (MFC) met daarbinnen een nieuw wedstrijdstadion voor voetbalclub VVV. Andere beoogde ontwikkelingen zijn onder andere de vestiging van Holland Casino en de realisering van diverse parkeeraccommodaties.

Besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 20 maart 2012 hogere grenswaarden op grond van artikel 110a Wet geluidhinder vastgesteld voor de woningen Kazernestraat 3, 5, 7, 9, 11 en 13 in Venlo-Blerick.

Inzage en beroep bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarden

Het vastgestelde bestemmingsplan alsmede het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden liggen beide met bijbehorende stukken de dag na publicatie tot en met de beroepstermijn ter inzage in de stadswinkel Venlo, Prinsessesingel 30 te Venlo. De Stadswinkel is op werkdagen geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur. De stukken kunnen tevens worden geraadpleegd op www.venlo.nl. Het digitale bestemmingsplan kan ook worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende een termijn van zes weken, vanaf de dag na terinzagelegging, kan een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp heeft ingediend alsmede een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten met betrekking tot het ontwerp geen dan wel niet tijdig een zienswijzen te hebben ingebracht beroep tegen (één of meer van) deze besluiten aantekenen. Voorts kan beroep worden aangetekend door belanghebbenden voor zover dit beroep betrekking heeft op de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht. Beroep kan worden aangetekend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Burgers kunnen ook digitaal via DigiD beroep instellen. Advocatuur, bedrijven en (overheids-)organisaties kunnen nog niet digitaal procederen. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van een besluit niet op.

Zowel het vastgestelde bestemmingsplan als het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden treden in werking de dag na het einde van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Venlo, 6 juni 2012

Naar boven