Logo Noordoostpolder
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Landelijk gebied, Wellerzandweg – ontwikkeling landgoederen’

Burgemeester en wethouders van Noordoostpolder maken ingevolge artikel 3.8 Wet

ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 24 mei 2012 het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied, Wellerzandweg – ontwikkeling landgoederen’ heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 7 juni 2012 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien bij het loket Woonomgeving in het gemeentehuis. Ook is het te raadplegen via de gemeentelijke website www.noordoostpolder.nl.

De interactieve verbeelding is raadpleegbaar op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0171.BP00516-VS01.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres:

http://ruimtelijkeplannen.noordoostpolder.nl/planfolder/NL.IMRO.0171.BP00516-/NL.IMRO.0171.BP00516-VS01 .

Het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied, Wellerzandweg – ontwikkeling landgoederen’ voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de ontwikkeling van twee landgoederen op de percelen, kadastraal bekend gemeente Noordoostpolder, sectie G, nummers 2265 (gedeeltelijk) en 2148. Deze percelen zijn gelegen in het gebied tussen het Kuinderbos, de Schoterweg en de Wellerzandweg over een breedte van vier landbouwpercelen.

Beeldkwaliteitsplan en inrichting- en beheerplan

Ten behoeve van het plan heeft de raad tevens overeenkomstig artikel 12a Woningwet een beeldkwaliteitsplan vastgesteld. Het beeldkwaliteitsplan legt vast welke welstandscriteria voor bebouwing in het plangebied geldt. Voorts heeft de raad het inrichting- en beheerplan Landgoederen Wellerzandweg goedgekeurd. Deze stukken liggen tevens ter inzage.

Beroep tegen het bestemmingsplan

Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de gemeenteraad geen zienswijzen kenbaar gemaakt. Slechts een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kan gedurende deze periode beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor nadere informatie over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met de heer M. Swemmer of de heer R. van den Belt van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (0527) 63 33 83.

Naar boven