Logo Gennep
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kern Ottersum 2011’ ter inzage

Vastgesteld bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Gennep maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Gennep op 14 mei 2012 heeft besloten tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kern Ottersum 2011’.

Het plangebied wordt aan de zuidzijde gevormd door de Kleineweg en de bebouwing aan de Sint Janstraat, ’t Stepke en ’t Zand. De sportvelden in het oosten van Ottersum zijn ook opgenomen in het plangebied. In het westen is een deel van de bebouwing van de Nijmeegseweg meegenomen. De noordelijke en oostelijke grens wordt gevormd door de grens van de bebouwde kom en het buitengebied.

Doel van het bestemmingsplan ‘Kern Ottersum 2011’ is om gedurende de planperiode van 10 jaar te beschikken over één actueel en effectief bestemmingsplan. Er worden in principe geen nieuwe, grote ontwikkelingen mogelijk gemaakt, met uitzondering van de onderstaande ontwikkelingen. Het bestemmingsplan heeft met name betrekking op het moderniseren van de verbeelding en regels. Het vastgesteld bestemmingsplan is naar aanleiding van de ingediende zienswijzen, ambtshalve aanpassingen en het raadsbesluit gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Ontwikkelingen

In het plangebied vinden enkele ontwikkelingen plaats. Op een perceel aan de oostzijde van de Hoenderweg, ten noorden van het perceel Ottersumseweg 40 en aan de zuidzijde van de woonpercelen aan de Bonkelaar, is de realisering van maximaal 25 grondgebonden woningen voorzien. Ontwikkeling zal op termijn via een apart uitwerkingsplan plaatsvinden.

Op het perceel Hoenderweg 4 is de realisering van een vrijstaande woning voorzien. De realisering van deze woning maakt onderdeel uit van het stedenbouwkundig plan ‘omgeving Hoenderweg’, waar ook de woningen aan De Vang, de Bonkelaar en De Kaar deel van uitmaken.

De locatie gelegen aan de Ottersumseweg 64 wordt herontwikkeld tot twee gestapelde woningen en een kantoor. Aan de Bredeweg 2 vindt uitbreiding van een woning plaats.

Op het perceel ten westen van Raadhuisplein 3 en ter plaatse van Sint Janstraat 22c zijn de vigerende woningbouwmogelijkheden overgenomen in het bestemmingsplan.

Inzage en zienswijzen

De gemeenteraad heeft naar aanleiding van de ingediende zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben betrekking op de verbeelding, de regels en de toelichting van het plan. In de bij het raadsbesluit behorende ‘Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Kern Ottersum 2011, gemeente Gennep’ zijn alle wijzigingen nader aangegeven.

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van 7 juni 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage tijdens openingstijden bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur). Voor inzage van het plan buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-494141. Daarnaast is het bestemmingsplan met bijbehorende stukken raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://ro-online.robeheer.nl/0907/

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 7 juni 2012 tot en met 18 juli 2012 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • Een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht.

  • Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

  • Een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het bestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening indienen. Een gemotiveerd verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Gennep, 6 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Gennep.

Naar boven