Logo Dalfsen
Vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad van Dalfsen op 29 mei 2012 het volgende bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan heeft vastgesteld:

  • Het Bestemmingsplan en het Beeldkwaliteitplan ‘De Nieuwe Landen II’

    Dit bestemmingsplan en het bijbehorende beeldkwaliteitplan zijn bedoeld als kader voor de ontwikkeling van een duurzaam woongebied ten westen van woonwijk De Nieuwe Landen I. De nieuwe wijk met flexibele verkaveling biedt de komende jaren plaats aan ca. 110 tot 120 woningen. Kadastraal perceel sectie M, nummer 874 is ook opgenomen in dit bestemmingsplan en betreft de bestaande woning Kanaaldijk-Noord 11 in Lemelerveld. Het beeldkwaliteitplan is zowel onderdeel in de toelichting van het bestemmingsplan, als een onderdeel van de welstandsnota gemeente Dalfsen.

Bij de vaststelling van de plannen zijn geen wijzigingen aangebracht door de gemeenteraad ten opzichte van de ontwerpplannen zoals deze ter inzage hebben gelegen.

De vastgestelde plannen liggen met ingang van 6 juni 2012 tot en met 17 juli 2012 voor eenieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Lemelerveld.

Ook kunt u het vastgestelde bestemmingsplan inzien op de gemeentelijke website www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.

Tijdens deze termijn kan een belanghebbende die redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze in te dienen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Een besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Dalfsen, 5 juni 2012

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen.

Naar boven