Ontwerpbestemmingsplan ‘Noord en Oost Dongen’

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Noord en Oost Dongen’ voorziet in herziening van diverse bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan Noord en Oost Dongen vervangt de volgende vastgestelde bestemmingsplannen die daarmee (geheel of gedeeltelijk) integraal komen te vervallen: De Hoge Akker 1e fase, De Hoge Akker 1e fase 1e uitwerking, De Hoge Akker 2e fase, De Hoge Akker 2e fase 1e uitwerking, De Hoge Akker 2e fase 2de uitwerking, De Hoge Akker 3e fase Deelgebied A, De Hoge Akker 3e fase Deelgebied B, Biezen & Achterberg en (een heel klein deel van het) Centrumgebied.

Het plangebied wordt grofweg begrensd door de Berlagestraat, Procureurweg, grens ter hoogte van watergang tussen bebouwing en agrarisch gebied, Bolkensteeg, Min. Aalberselaan, Mgr. Schaepmanlaan, Min. Goselinglaan, Akkermansstraat, Sint Josephstraat en Vennen.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien bij het ontwikkelen van een aantal inbreidingslocaties binnen het plangebied het kostenverhaal van de grondexploitatie op een andere wijze is verzekerd, namelijk via het afsluiten van een anterieure grondexploitatieovereenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Ter inzage

Op grond van artikel 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het ontwerpbesluit en het ontwerp wijzigingsplan met de hierbij behorende stukken vanaf vrijdag 20 januari 2012 tot en met donderdag 1 maart 2012 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de centrale hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 in Dongen. De openingstijden van deze balie zijn:

  • maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur

  • maandag- tot en met donderdagmiddag van 13.30–16 uur, alleen op afspraak en

  • donderdag tevens van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal in te zien via www.dongen.nl / Plannen en projecten / bestemmingsplannen / Dongen / Noord en Oost Dongen of via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-nummer NL.IMRO.0766.BP2011000011-OW01).

Zienswijze

Gedurende deze zes weken kan een ieder bij de gemeenteraad op de volgende wijze een zienswijze naar voren brengen:

  • - schriftelijk, ter attentie van: de gemeenteraad van Dongen, postbus 10153, 5100 GE in Dongen;

  • - mondeling, na afspraak met mevrouw M.C. Gorissen van de afdeling Beleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: cgorissen@dongen.nl.

Vervolgprocedure

De zienswijzen zullen door de gemeente worden betrokken bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan. De gemeenteraad beslist naar verwachting op 24 mei 2012 over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Informatie

Voor nadere informatie over de procedure kunt u contact opnemen met mevrouw M.C. Gorissen van de dienst Ruimtelijk Beleid. Zij is van maandag tot en met donderdag bereikbaar onder telefoonnummer 14 0162 of via e-mail: cgorissen@dongen.nl.

Naar boven