Logo Arnhem
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Woonwagenstandplaats Immerlooplein’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 mei 2012 heeft vastgesteld

het bestemmingsplan ‘Woonwagenstandplaats Immerlooplein’

Inzien

Dit bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van 7 juni 2012 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het bestemmingsplan is met ingang van 7 juni ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0202.792-0301. De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.792-0301

Plangebied

Het plangebied ligt in de wijk Malburgen (deelgebied ‘de Koppel’). Het plangebied wordt begrensd door het Immerlooplein aan de westkant en door de Immerlooplas aan de oostkant. Het plangebied betreft een bestaande woonwagenlocatie met acht standplaatsen en een weggedeelte van het Immerlooplein.

Doel

Voornaamste doel is het vorige en verouderde bestemmingsplan voor dit gebied te actualiseren. De verplichting daartoe is in de Wet ruimtelijke ordening vastgelegd. Uitgangspunt daarbij is dat de bestaande (juridische) situatie wordt vastgelegd. De huidige functies en bebouwings(mogelijkheden) uit het vorige plan worden in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen. Het bestemmingsplan maakt geen nieuwe ontwikkeling mogelijk. In 2008 is een landelijke standaard voor bestemmingsplannen ingevoerd. Hierdoor kan het voorkomen dat noodzakelijkerwijs toch aanpassingen of wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van de huidige plannen. In afwijking van de vigerende bestemmingsplannen zijn in het nieuwe bestemmingsplan dubbelbestemmingen opgenomen ter bescherming van de archeologische waarden in het gebied en het waterbeschermingsgebied.

Procedure

De belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Informatie

Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw G. Paling, tel. nr.: 026-3774105 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 6 juni 2012

Naar boven