Logo Zwartewaterland
Ontwerpbestemmingsplan Oud Zwartsluis

Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland maken bekend dat bestemmingsplan Oud Zwartsluis is voorbereid. Bestemmingsplan Oud Zwartsluis heeft betrekking op het oude centrum van Zwartsluis inclusief de Mastenmakersstraat, het Buitenkwartier en een deel van het gebied tussen Groot Lageland en de Stroombeek. De precieze grenzen van het plangebied zijn te vinden in de stukken die digitaal en analoog ter inzage liggen.

De huidige bestemmingsplannen voor het gebied zijn grotendeels verouderd en een actualisering van het bestemmingsplan is nodig. Het betreft een zogenaamd conserverend bestemmingsplan waarin geen grootschalige ontwikkelingen zijn mogelijk gemaakt. Deze worden met een aparte procedure mogelijk gemaakt (Arrivaterrein) of zijn eerder al mogelijk gemaakt (Bezoekerscentrum) en worden in dit plan opgenomen. Het doel is om de regels aan te passen aan de huidige stedenbouwkundige inzichten.

Voordat een bestemmingsplan wordt vastgesteld door de gemeenteraad worden alle relevante partijen, instanties en andere belanghebbenden geïnformeerd over het plan en betrokken bij de totstandkoming van het plan. Daartoe is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld dat zes weken ter inzage heeft gelegen voor inspraakreacties en dat aan een aantal wettelijke partners is toegestuurd. De ingekomen reacties zijn afgewogen en, indien daar aanleiding toe bestond, in het bestemmingsplan verwerkt. Het betreft met name een aantal aanpassingen van bestemmingsgrenzen en een wijziging van de bestemming ‘Wonen’ zodat ook andere woonvormen dan eengezinshuishoudens zijn toegestaan. De reacties en ambtelijke wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn terug te vinden in hoofdstuk 7 van het bestemmingsplan.

In het kader van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in relatie tot artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen gedurende 6 weken ter inzage, met ingang van 6 juni 2012. Binnen de 6 weken waarin de stukken ter inzage liggen kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Zwartewaterland. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen via 038 385 3050. De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periode in het gemeentehuis te Hasselt. Het gemeentehuis is te vinden aan de Telvorenstraat 2 en is op werkdagen van 8:30 tot 12:30 geopend. ’s Middags kunt u hier op afspraak terecht. Tevens zijn de stukken in te zien op de website van de gemeente: www.zwartewaterland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Naar boven