Logo Haaren
Ontwerpbestemmingsplan ‘Den Hoek’, Helvoirt

Helvoirt

  • Helvoirtsestraat, kadastraal percelen Helvoirt sectie D nummers 45, 46, 47, 83, 779, 2472, 4337, 5004, 5021, 5040, 5123, 5129, 5196 en gedeeltelijk 48 en 49.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van donderdag 7 juni 2012 gedurende zes weken (t/m woensdag 18 juli 2012) het ontwerpbestemmingsplan ‘Den Hoek’ van de gemeente Haaren voor iedereen ter inzage ligt.

Inzien stukken

De stukken zijn tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel (op werkdagen van 9.00–12.00 uur en op donderdag tevens van 15.00–19.00 uur). Daarnaast is het plan ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op ‘Wonen en omgeving’; vervolgens op ‘Woningbouwprojecten’, vervolgens op ‘Grote projecten’ en zo komt u bij ‘Den Hoek’. Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan liggen ook het ontwerp van het beeldkwaliteitplan Den Hoek en de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden ter inzage.

Indienen zienswijzen

Tijdens de termijn van ter inzage ligging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het ontwerpplan deze betrekking heeft. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen maakt u een afspraak via telefoonnummer (0411) 62 72 82. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Woningbouwproject Den Hoek

Om te voldoen aan de vraag naar woningen in Helvoirt ontwikkelt de gemeente een nieuwe woonbuurt met circa 170–180 woningen. Het nieuwe woongebied ligt ten noorden van de spoorlijn Tilburg – Den Bosch en ten oosten van het bestaande Den Hoek. Het gebied wordt aan de oostzijde ontsloten via de Helvoirtsestraat. Het is de bedoeling in de nieuwe buurt woningen te realiseren voor diverse doelgroepen: starters, bouwen-in-eigen-beheer, huurders, doorstromers en senioren. Een nieuw bestemmingsplan is nodig voor de geplande woningbouw, omdat de vigerende bestemmingsplannen ‘Kom Helvoirt’ en ‘Buitengebied’ deze ontwikkeling niet toestaan.

Crisis- en herstelwet

De voorgenomen bouw van circa 170-180 woningen in het bestemmingsplan voldoet aan de criteria voor ruimtelijke projecten die vallen onder de werking van de Crisis- en herstelwet. Dit betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde, maar pas na de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Haaren, 6 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Haaren.

Naar boven