Logo Tynaarlo
Ontwerp-bestemmingsplan ‘Tynaarlo kern’

Nieuw bestemmingsplan voor de kern van Tynaarlo: van 8 plannen naar één!

De gemeente Tynaarlo werkt aan de actualisering van haar verouderde bestemmingsplannen voor het bebouwde gebied. Een nieuw bestemmingsplan voor het dorp Tynaarlo is het achtste plan dat in het kader van het project ‘Actualiseren van bestemmingsplannen’ is opgesteld. Het vervangt 8 huidige bestemmings- en uitwerkingsplannen.

Bestaande situatie wordt vastgelegd

Het bestemmingsplan omvat de bebouwde kom van het dorp Tynaarlo en voorziet in de vastlegging en regeling van de bestaande situatie wat betreft bebouwing en gebruik. Dit houdt bijvoorbeeld in dat niet meer dan het bestaande aantal woningen per perceel is toegestaan en bestaande bouwmogelijkheden behouden blijven. In de bebouwingsbepalingen zijn verder duidelijke minimale en maximale afstanden en maten aangegeven. Ook is een heldere bijgebouwenregeling opgenomen en zijn beeldbepalende panden aangeduid. Nieuwe grootschalige planologische ontwikkelingen zijn in dit bestemmingsplan niet opgenomen.

Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerp-bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het voorontwerp-bestemmingsplan op een aantal punten aangepast. Bestemmingen zijn aangepast aan het feitelijke gebruik (bijvoorbeeld van een woonbestemming naar agrarisch). Daarnaast is het plangebied aangepast. Voor twee percelen aan de Lindenstraat is een apart bestemmingsplan in procedure gebracht. Deze percelen zijn daarom uit het plangebied gehaald. De locatie Van Wijk & Boerma is juist weer in het plangebied opgenomen. Voor deze locatie is de regeling uit het huidige bestemmingsplan ‘Tynaarlo’ aangehouden. Genoemde wijzigingen zijn slechts een deel van de aanpassingen. Voor alle andere aanpassingen verwijzen wij u naar het bestemmingsplan.

Kom het ontwerp-bestemmingsplan even inzien!

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 8 juni 2012, gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Het bestemmingsplan is daarnaast ook digitaal te bekijken op onze website www.tynaarlo.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen schriftelijk een zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan, indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA in Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient u vooraf een afspraak te maken.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en Regie, telefoonnummer 0592 - 266 662.

Naar boven