Logo Heerhugowaard
Kennisgeving beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunning hebben verleend:

Voor het realiseren van een ongelijkvloerse kruising op de kruising N242 Westerweg-Westtangent (‘Ovatonde’).

Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd in die zin dat de afmetingen van de geluidschermen zijn aangepast.

Tegen deze vergunning kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen. Het beroepschrift moet binnen zes weken na deze kennisgeving worden ingediend bij de Rechtbank Alkmaar, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. Dit beroepschrift heeft geen schorsende werking: het project kan (ondanks een ingediend beroepschrift) worden uitgevoerd, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Op www.rechtspraak.nl kunt u de brochure ‘beroep instellen bij de rechtbank, de Bestuursrechtelijke procedure’ vinden. Hierin vindt u alle relevante informatie.

Chw

Deze omgevingsvergunning heeft betrekking op een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en dat deze gronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt inwerking na afloop van de termijn voor het indienen van een beroepschrift, tenzij binnen de bezwaartermijn een verzoek om schorsing (voorlopige voorziening) is ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank; in dat geval treedt het besluit niet eerder in werking dan nadat op het verzoek om schorsing (voorlopige voorziening) is beslist.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Rechtbank Alkmaar, ter attentie van de Voorzieningenrechter, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen het uiteindelijke besluit kan worden ingediend als men belanghebbende is en een zienswijze tegen het ontwerpbesluit heeft ingediend.

23OV32s

Naar boven