Logo Vaals
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maakt bekend, dat de gemeenteraad op 16 april 2012 het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied’ beslaat het gehele grondgebied van de gemeente Vaals, behoudens de kommen Lemiers, Vaals en Vijlen. Daarnaast hebben de percelen Rott 21 Vijlen, Rijksweg 1 en Rijksweg 120 (deels) een eigen bestemmingsplan.

Wijzigingen:

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van onderhavig bestemmingsplan wijzigingen aangebracht naar aanleiding van ingebrachte zienswijzen en naar aanleiding van wijzigingsvoorstellen van het college en amendementen. Voornoemde wijzigingen hebben betrekking op de plantoelichting, planregels en plankaart en worden gedetailleerd weergeven in bijlagen die mede ter inzage worden gelegd.

Inzage:

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 8 juni 2012 voor de duur van 6 weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 - 12:00 uur. Op andere dan genoemde tijden kan inzage plaatsvinden op afspraak met de afdeling Ruimte cluster VROM. Tevens kunt u de bescheiden raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep:

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn een zienswijze naar voren heeft gebracht omtrent het ontwerpbestemmingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht op het ontwerpbestemmingsplan, kunnen ook beroep instellen. Belanghebbenden die geen zienswijze hebben ingediend, kunnen toch een beroep instellen tegen de wijziging die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage

Informatie over het instellen van beroep treft u aan op www.raadvanstate.nl

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken. Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5, van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven