Logo Vlaardingen
Bekendmaking voorbereidingsbesluit Oostwijk-Zuid, Vlaardingen

Het college van burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 24 mei 2012 heeft besloten te verklaren dat een herziening wordt voorbereid van het navolgende bestemmingsplan:

Oostwijk-Zuid. Dit gebied wordt begrensd door Schiedamseweg (oneven), Oosthavenkade en de Spoorsingel.

Dit voorbereidingsbesluit beoogt ongewenste ontwikkelingen in dit gebied te voorkomen. Het is verboden, behoudens ontheffing, het gebruik van aangewezen gronden en daarop aanwezige bouwwerken te wijzigen of te slopen.

Dit houdt in dat aanvragen omgevingsvergunning voor bouwen en slopen voor dit gebied moeten worden aangehouden. Alleen als een aanvraag niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan kunnen burgemeester en wethouders toch een omgevingsvergunning voor bouwen verlenen op grond van artikel 3.3. van de Wabo.

Dit voorbereidingsbesluit, met bijbehorende situatietekeningen, liggen vanaf 31 mei 2012 voor een ieder ter inzage bij het Stadskantoor, Westnieuwland 6 te Vlaardingen (met ingang van 11 juni a.s. wordt dit Westhavenkade 85). Het Stadskantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 16.00 uur.

Het besluit treedt op 31 mei 2012 inwerking en heeft een werkingsduur van 1 jaar.

Wettelijk is bepaald dat tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep kan worden ingesteld.

30 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven