Ontwerpbestemmingsplan 1e herziening Westwijk Zuid-Oost en een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het bestemmingsplan ‘1e herziening Westwijk Zuid-Oost

(IDN : NL.IMRO.0362.06F-OW01).

Het plan betreft een ontwikkelplan voor het realiseren van 18 woningen, 13 dijkwoningen en 5 vrijstaande woningen op de locatie Bovenkerkerweg 95-97. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door vrijstaande woningen, aan de oostzijde door een ventweg parallel aan de Bovenkerkerweg, aan de zuidzijde door een kleine groenstrook (grenzend aan de Burgemeester Wiegelweg) en aan de westzijde door een sloot. Aan de westzijde is nieuwbouw gepland (Westwijk Zuidoost).

Tevens is er een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bouwplan en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai van de Bovenkerkerweg en de Burgemeester Wiegelweg. Ingevolge artikel 76 en 45 van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te kunnen verlenen.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot hogere grenswaarden ligt ingevolge artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 19 januari 2012.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder een zienswijze betreffende dit ontwerpbestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt voor eenieder ter inzage:

  • Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis; aanmelden via receptie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30–16.30 uur, vrijdag 8.30–12.30 uur);

  • Het ontwerpbestemmingsplan is gedurende de termijn van tervisielegging tevens te bekijken op internet via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: omgeving-wonen-bouwen, bestemmingsplannen-structuurvisies, welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding);

  • En via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.06F-OW01

Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Amstelveen, 18 januari 2012

Naar boven