Logo Hendrik-Ido-Ambacht
Vastgesteld bestemmingsplan De Volgerlanden-West

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 31 mei 2012 gedurende zes weken het bij raadsbesluit van 7 mei 2012 vastgestelde bestemmingsplan ‘De Volgerlanden-West’ (met bijbehorende stukken) ter inzage ligt. In het raadsbesluit is tevens besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Ligging en begrenzing van het bestemmingsplan ‘De Volgerlanden-West’

Het bestemmingsplan omvat (globaal aangeduid) de gronden gelegen tussen de Vrouwgelenweg en de Langeweg. In het noorden grenst het gebied aan de bestaande wijk Krommeweg.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan De Volgerlanden-West is overwegend conserverend en gedetailleerd van aard, zodat een eenduidige en adequate regeling ontstaat als toetsingskader voor de beoordeling van bouwinitiatieven. Voor een aantal nog te ontwikkelen woongebieden is een globale regeling opgesteld.

Aangebrachte wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de raad ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen enkele wijzigingen in het plan aangebracht. Voor een compleet overzicht van de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar de Staat van Wijzigingen behorende bij het raadsbesluit.

Stukken ter inzage

Met ingang van donderdag 31 mei 2012 ligt het vastgestelde bestemmingsplan (en bijbehorende stukken) gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. U kunt deze stukken op de volgende manieren raadplegen:

  • Het bestemmingsplan en diverse bijbehorende stukken kunt u inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (idn: NL.IMRO.0531.bp01Volgerlandwest-3001).

    Ook in het gemeentehuis kunt u de digitale versie raadplegen (tijdens de openingsuren).

  • In de vorm van pdf-bestanden kunt u het vastgestelde bestemmingsplan en vele andere documenten (achtergrondinformatie) op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl inzien. U vindt deze bestanden onder ‘Wonen en wijken’ en dan in de rubriek ‘ruimtelijke plannen’.

  • De papieren versie van het bestemmingsplan ligt ook ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis en bij de balie van de projectorganisatie De Volgerlanden (te bereiken via de zij-ingang van het gemeentehuis).

Indienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening

In de periode van zes weken vanaf donderdag 31 mei 2012 (tot en met uiterlijk woensdag 11 juli 2012) kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn van zes weken een dergelijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Hendrik-Ido-Ambacht, 30 mei 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd, J. Heijkoop, burgemeester.

A.J.M. Martens, secretaris.

Naar boven