Logo Soest
Kennisgeving voorbereidingsbesluit Landelijk Gebied

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad van Soest in de vergadering van 15 mei 2012 op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening heeft verklaard, dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het landelijk gebied van de gehele gemeente Soest.

Het gebied waarvoor dit voorbereidingsbesluit geldt, is aangegeven op de bij dit besluit behorende tekeningen met nummer NL.IMRO.0342.VBLG0001-0301. De datum van inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit is 31 mei 2012.

Om te voorkomen dat het op de bijbehorende tekening aangegeven gebied minder geschikt wordt voor de verwezenlijking van de daaraan bij het plan te geven bestemming heeft de raad tevens bepaald dat het op grond van de artikelen 3.3 en 3.7 vierde lid Wro verboden is om in het aangegeven gebied zonder omgevingsvergunning,

  • a. werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren (aanlegvergunning);

  • b. bouwwerken te slopen;

  • c. het gebruik van gronden of bouwwerken te wijzigen.

Van deze drie verboden kan middels een omgevingsvergunning worden afgeweken indien deze omgevingsvergunning in overeenstemming is met zowel het geldende bestemmingsplan als het ontwerpbestemmingsplan.

Ter inzage

Vanaf 31 mei 2012 ligt het voorbereidingsbesluit met de bijbehorende verbeelding voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling Dienstverlening, bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 (geopend dagelijks van 08.30 tot 13.00 en op donderdag van 08.30 tot 20.00). Het besluit met bijbehorende tekeningen kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl dan wel via onze website www.Soest.nl.

Op basis van de Wet ruimtelijke ordening en art. 8.5 van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

30 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Soest.

Naar boven