Logo Bergen op Zoom
Ontwerpbestemmingsplan ‘Klimbos e.o.’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Klimbos e.o.’ gereed is. Het plangebied ligt ten zuiden van de Balsedreef tot en met het terrein van Stay-Okay. Daarnaast ligt een terrein aan de noordzijde van de Balsedreef (kadastraal bekend Bergen op Zoom D168 , ged. en E2213 ged.), bedoeld ten behoeve van parkeren en een terrein kadastraal bekend HSR B1142 (ged.), B1181 (ged.) en B 11873 (ged.) binnen het plangebied. Binnen het plangebied liggen, naast voornoemde terreinen, de panden Balsedreef 2 en 4 (Villa Lievensberg), een gedeelte van Landgoed Lievensberg en Stay-Okay. Pand Balsedreef 2 is voorzien van een woonbestemming en Villa Lievensberg is voorzien van een gemengde bestemming waardoor maatschappelijke voorzieningen en horeca mogelijk wordt gemaakt. Voor het gedeelte van Landgoed Lievensberg wordt recreatie, mede in de vorm van een klimbos, voorzien; een educatiefcentrum wordt toegevoegd aan de mogelijkheden van Stay-Okay.

Daarnaast is een ontwerpbesluit voor het verlenen van hogere grenswaarden zoals is bedoeld in de Wet Geluidhinder opgesteld. De hogere grenswaarde houdt verband met het wegverkeerslawaai van de Rijksweg A4.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 26 april 2012 besloten om aan Gedeputeerde Staten het verzoek te doen de begrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) te wijzigen. Dit in verband met het voorziene gebruik van het terrein aan de noordzijde van de Balsedreef (kadastraal bekend Bergen op Zoom D168 , ged. en E2213 ged. ten behoeve van parkeren. Hiertoe wordt het terrein kadastraal bekend HSR B1142 (ged.), B1181 (ged.) en B 11873 (ged.) voorgesteld om aan de EHS toe te voegen.

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit zoals is bedoeld in de Wet Geluidhinder en het raadsbesluit inzake het verzoek aan Gedeputeerde Staten in verband met de herbergrenzing van de EHS liggen vanaf 4 juni 2012 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in het stadskantoor, J. Obrechtlaan 4. Het ontwerpbestemmingsplan en overige stukken zijn tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0143-0202.dgn) Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit en het verzoek aan Gedeputeerde Staten omtrent de herbegrenzing kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon (0164) 277555 danwel de heer B. Verdonschot, telefoon (0164) 277491.

Bergen op Zoom, 3 juni 2012

Naar boven