Logo Heerenveen
Bestemmingsplan ‘Heerenveen-Taconishof’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 14 mei 2012 het bestemmingsplan ‘Heerenveen-Taconishof’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat wordt begrensd door de Kempenaerssingel, de Bouwe van Ensstraat, de Sieger van der Laanstraat en de Halbe Binnertstraat en voorziet in de vervangende nieuwbouw van ongeveer 60 woningen.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde (digitale) bestemmingsplan zijn met ingang van donderdag 31 mei 2012 langs elektronische weg beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer (NL.IMRO.0074.BPNHVTaconishof-VG01). Daarnaast is een papieren versie van het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit in te zien in het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen en met ingang van 31 mei 2012 gedurende een periode van zes weken tevens in de Openbare Biliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein te Heerenveen. Bij verschillen tussen de digitale versie en de papieren versie van het bestemmingsplan, is de digitale versie bepalend.

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijze kenbaar te hebben gemaakt, beroep worden ingediend. Dit beroep kan met ingang van 31 mei gedurende een periode van zes weken worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van beroep houdt niet in dat het bestemmingsplan niet in werking treedt, tenzij binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen.

Naar boven