Ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Vuren’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 19 januari 2012 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Vuren’ voor eenieder ter inzage ligt.

Toelichting

Het nieuwe bestemmingsplan Kern Vuren omvat de bebouwde kom van Vuren inclusief de woningen aan de Gaalwaard. Het nieuwe bestemmingsplan vervangt de geldende bestemmingsplannen voor dit gebied. De geldende bestemmingsplannen zijn (deels) verouderd en verschillen onderling in systematiek. Het bestemmingsplan legt bestaande situaties vast en maakt beperkte nieuwe ontwikkelingen mogelijk. In het ontwerpbestemmingsplan is de ontwikkeling van een appartementencomplex met een publieke functie in de plint aan de Dorpstraat opgenomen. Voor deze ontwikkeling wordt tevens een aparte procedure voor een omgevingsvergunning doorlopen.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen van 19 januari tot en met 29 februari 2012 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis te Asperen, Raadhuisplein 3 te Asperen. Ook is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website www.lingewaal.nl (actueel > bestemmingsplannen > plannen in procedure) en via www.ruimtelijkeplannen.nl (bestemmingsplannen > Gelderland > Vuren).

Zienswijze

Gedurende deze periode van zes weken kan eenieder bij voorkeur schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Lingewaal, Raadhuisplein 3, 4147 AN te Asperen of via info@lingewaal.nl. Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijze of voor het inwinnen van informatie kunt u contact opnemen met de heer N. Olthof (0345 634041).

Naar boven