Logo Oosterhout
Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting ter plaatse van de nieuw te bouwen woningen aan Rijksweg 179 te Dorst

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor het gebied perceel Rijksweg 179 te Dorst een bestemmingsplan in procedure wordt gebracht. Ten behoeve van dit bestemmingsplan dienen naast het bestemmingsplan ook hogere waarden voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting te worden vastgesteld.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Dorst, herziening 1 (Rijksweg 179)’

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening ligt dit ontwerpbestemmingsplan ‘Dorst, herziening 1 (Rijksweg 179)’ en het ontwerpbesluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan, met de hierbij behorende stukken, ter inzage.

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het perceel, gelegen aan de rijksweg te Dorst op nummer 179.

Het voorziet in de vervanging van de bestaande opstallen door één vrijstaande en twee halfvrijstaande woningen. Hiermee komt de aanwezige bestemming bedrijf met woning te vervallen.

Het voornemen bestaat om, met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder, hogere waarden vast te stellen voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting ter plaatse van de drie woningen op het betreffende perceel (maximaal 63 dB). Het ontwerpbesluit tot vaststelling van deze hogere waarden, met bijbehorende stukken, ligt eveneens ter inzage.

Terinzageligging

Alle stukken liggen met ingang van 31 mei 2012 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Ook kunnen alle stukken geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Mogelijkheid indiening zienswijzen

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzageligging (dus tot uiterlijk 13 juli 2012) een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen betrekking hebbende op het ontwerpbestemmingsplan dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Dorst, herziening 1 (Rijksweg 179).

Voor wat betreft het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden dienen de schriftelijke zienswijzen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden ter plaats van Rijksweg 179’.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met mevrouw S. Snoeren-Dumont van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, tel. 0162-48 94 64.

Oosterhout, 30 mei 2012

Naar boven