Vaststellen bestemmingsplan Soesterkwartier

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan Soesterkwartier gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt. Het bestemmingsplan is op 20 december 2011 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad.

Inhoud van het bestemmingsplan

De Wet ruimtelijke ordening bepaalt dat de raad voor zijn grondgebied elke tien jaar een bestemmingsplan vaststelt. De in het Soesterkwartier geldende bestemmingsplannen zijn zeer verouderd en aan vernieuwing toe. Voor het grootste gedeelte is nog het bestemmingplan Soesterkwartier van kracht dat door de gemeenteraad is vastgesteld in 1965. Het nieuwe bestemmingsplan voor het Soesterkwartier betreft een actualisatie en is gericht op het vastleggen van de bestaande situatie. Het bestemmingsplan heeft een conserverend karakter. Dit betekent dat de bestaande rechten (uit de geldende plannen) zo goed mogelijk worden gerespecteerd. Binnen het plan worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Daarnaast is in het bestemminsgplan het huidige relevante beleid van de gemeente opgenomen en wordt er geen nieuw beleid geïntroduceerd.

Wijzigingen

In hoofdstuk 3 van de zienswijzennota zijn de wijzigingen van het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan opgesomd. De zienswijzennota is opgenomen bij het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan welke te raadplegen is via de landelijke voorziening en de gemeentelijke website zoals hieronder genoemd.

Procedure

Van donderdag 19 januari 2012 tot donderdag 1 maart 2012 liggen het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken voor iedereen ter inzage bij de informatiebalie in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30–17.00 uur).

Het digitale bestemmingsplan is voor iedereen te raadplegen via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl en in pdf via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen via de kaart’ en vervolgens op ‘Soesterkwartier’).

Degene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, of de belanghebbende die bezwaar heeft tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, kan van vrijdag 20 januari 2012 tot en met donderdag 1 maart 2012 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl /onze werkwijze/bestuursrechtspraak, of bel 070 426 44 26.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn (artikel 3.8, lid 5 van de wet ruimtelijke ordening). Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

Naar boven