Logo Amsterdam - Centrum
Kennisgeving stadsdeel Centrum ontwerpbestemmingsplan Wiener

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan Wiener ligt vanaf 1 juni 2012 tot en met 12 juli 2012 ter inzage op het volgende adres:

  • Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden met telefoonnummer 14 020 of kijk onder ‘contact’ op http://www.centrum.amsterdam.nl/. Tevens kan bij het voorlichtingsloket het ontwerpbestemmingsplan Wiener digitaal worden geraadpleegd.

Het ontwerpbestemmingsplan Wiener met onderliggende rapporten is tevens digitaal beschikbaar via: http:///www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl/ en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/.

De analoge versie van het ontwerpbestemmingsplan (pdf) kunt u tevens raadplegen via http://www.centrum.amsterdam.nl/. Klik links boven aan de pagina op ‘bestuur, raad en organisatie’, kies onder ‘publicaties’ voor ‘kennisgevingen’, klik de kennisgeving over het ontwerpbestemmingsplan Wiener aan. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u downloaden via de kolom rechts van de kennisgeving.

Op het terrein Wiener was voorheen machinefabriek ‘Wiener & Co’ gevestigd. Het plangebied bestaat uit het voormalige fabrieksterrein en het naastgelegen parkeerterrein. De grenzen van het bestemmingsplangebied worden globaal gevormd door de Oostenburgervoorstraat, de (achtererfgrens van de percelen aan de) Oostenburgergracht, de Wittenburgervaart en de Oostenburgerdwarsstraat.

Dit postzegelbestemmingsplan vervangt het op de locatie vigerende bestemmingsplan Oostelijke eilanden. In het bestemmingsplan Oostelijke eilanden, vastgesteld op 1 juli 2010, is het Wienerterrein niet gedetailleerd bestemd. Het Wienerterrein heeft de bestemming ‘Wonen – Uit te werken’ gekregen, waarin globaal is aangegeven wat de mogelijkheden en randvoorwaarden zijn. Het plan dat de eigenaar van het Wienerterrein nu heeft ontwikkeld past niet binnen deze uitwerkingsregels. Het ontwerpbestemmingsplan Wiener heeft tot doel het huidige plan van de eigenaar mogelijk te maken.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de stadsdeelraad van het stadsdeel Centrum.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan graag als volgt adresseren en in de aanhef van uw brief vermelden: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Wiener

Stadsdeelraad stadsdeel Centrum

Sector Bouwen en Wonen

Afdeling Projecten

t.a.v. mw. L. Douma

Postbus 202

1000 AE AMSTERDAM

Reageren per e-mail is niet toegestaan.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u op werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (020) 552 4416 Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 31 mei 2012

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum.

Naar boven