Logo Haarlem
Ontwerpbestemmingsplan Nieuwstad

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken, van 1 juni 2012 tot en met 12 juli 2012, voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Nieuwstad.

Het plangebied van bestemmingsplan Nieuwstad ligt in het noordelijk deel van het centrum en beslaat een oppervlakte van 52 hectare. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Kinderhuissingel, aan de noordzijde door de Schotersingel en de Kloppersingel, aan de oostzijde door het Spaarne (de Friese Varkenmarkt en de Hooimarkt) en aan de zuidzijde door de Nieuwe Gracht.

Het gebied is aangewezen als beschermd stadsgezicht. De beschermende werking hiervan wordt in het bestemmingsplan ingepast. Daarbij worden met het nieuwe bestemmingsplan de geldende bestemmingsplannen geactualiseerd. Voor die delen van het gebied waar tot op heden geen bestemmingsplan is vastgesteld, wordt de huidige planologische situatie vastgelegd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Nieuwstad met de bijbehorende stukken kan worden geraadpleegd:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.haarlem.nl via het Digitaal Loket en via het Bestuurlijk Informatiesysteem (BIS);

  • Bij de afdeling Dienstverlening, publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De publiekshal is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Informatieavond

In het kader van dit ontwerp wordt tevens een informatieavond/inloopavond georganiseerd voor betrokken bewoners/vertegenwoordigers belangengroepen. De informatieavond vindt plaats op woensdag 20 juni van 19.30 tot 21.30 uur aan de Gonnetstraat 26.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen naar voren brengen inzake het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Haarlem. Dit kan schriftelijk via Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, aan de heer V.F. van Braam van Vloten. Mondeling kan dat door contact op te nemen met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 023-511 3558. (b.g.g. via nummer 023-511 3551).

Naar boven