Logo Bodegraven-Reeuwijk
Bestemmingsplan ‘Middelweg 3a’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 18 april 2012 het bestemmingsplan ‘Middelweg 3a’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De drie plangebieden liggen verspreid in het landelijk gebied van Reeuwijk, te weten aan de Middelweg ten oosten van nummer 3, ten westen van de Zijdeweg en Nieuwdorperweg 31. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een nieuwe woning mogelijk na sanering van drie sierteeltlocaties.

De raad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan meerdere wijzigingen aangebracht. In de regels zijn o.a. de volgende wijzigingen aangebracht:

  • aanlegvergunningenstelsel in bestemming agrarisch is aangepast;

  • de bestemming wonen is aangepast het maximaal te bouwen volume wordt gewijzigd in 1.000 m3 in combinatie met het verwijderen van de aanduiding ‘bijgebouw’ op de Middelweg 3a op de verbeelding;

  • voor het perceel Nieuwdorperweg 31 zijn aparte regels voor wonen opgenomen;

  • ten behoeve van vorig punt zijn ook de algemene bouwregels aangepast;

  • de bepalingen voor het ondergronds bouwen zijn geschrapt.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 31 mei 2012, gedurende de beroepstermijn (t/m donderdag 12 juli 2012) voor iedereen op de volgende wijze ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als pdf bestand, inclusief de bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl onder de rubriek ‘wonen, leven en werken’/ Plannen en projecten/ Buitengebied Reeuwijk;

  • op papier en digitaal tijdens openingsuren in het gemeentehuis in Bodegraven (Raadhuisplein 1 te Bodegraven).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel vrijdag 1 juni 2012. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking, daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven