Logo Stede Broec
Vervallen voorkeursrecht ‘gebiedsvisie Stede Broec–Enkhuizen’

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken op grond van artikel 9, lid 5 Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) het volgende bekend.

Op 7 mei 2009 heeft de gemeenteraad als gevolg van het bepaalde in artikel 2 juncto artikel 5, eerste lid WVGem op heeft besloten een aantal gronden gelegen in het plangebied ‘gebiedsvisie Stede Broec–Enkhuizen’ aan te wijzen als gronden, waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 (Wvg) van toepassing zijn, e.e.a. conform de bij dit besluit behorende kadastrale tekening en perceelslijst.

Het plangebied is gelegen ten zuiden van de spoorlijn Hoorn-Enkhuizen, en wordt aan de westzijde begrensd door de bestaande bebouwing van Bovenkarspel-Zuid (gemeente Stede Broec) en aan de oostzijde door het bedrijventerrein Schepenwijk (gemeente Enkhuizen). Aan de aangewezen gronden wordt de volgende niet-agrarische bestemming toegedacht: wonen, groenvoorziening en water (alle bestemmingen nader uit te werken).

De gemeenteraad heeft binnen de periode van 8 mei 2009 t/m 8 mei 2012 geen bestemmingsplan of structuurvisie vastgesteld. Conform artikel 9 lid 3 (Wvg) is hiermee het besluit tot aanwijzing van 7 mei 2009 van rechtswege vervallen.

Ter inzage

Deze mededeling en alle bijbehorende stukken liggen vanaf 31 mei 2012 tijdens de kantooruren voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Stede Broec op de afdeling VROM/BOUWEN, De Middend 2, Bovenkarspel. De eigenaren en beperkt gerechtigden van de betreffende percelen ontvangen afzonderlijk bericht.

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak, voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling VROM/BOUWEN (telefoon 0228-510111).

Naar boven