Logo Veere
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Kom Grijpskerke’

Burgemeester en wethouders van Veere maken bekend dat als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Veere in zijn vergadering van 19 april 2012 het ontwerp bestemmingsplan Kom Grijpskerke gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad geen exploitatieplan vastgesteld.

Dit bestemmingsplan actualiseert de juridisch-planologische regeling voor de bebouwde kom van Grijpskerke. Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan op de volgende onderdelen gewijzigd:

Plankaart

  • Ter plaatse van het perceel Schuitvlotstraat 6 wordt het bouwvlak gewijzigd conform de tekening van Bijlage 1. De goot- en bouwhoogte worden bepaald op 3,5 meter.

  • Ter plaatse van het perceel Schuitvlotstraat 6 wordt de functieaanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf - werkplaats’ verwijderd.

Regels

  • Artikel 12 Wonen

Artikel 12.1 lid h ‘h. ter plaatse van de aanduiding “specifieke vorm van bedrijf - werkplaats”: tevens een werkplaats’, wordt verwijderd. De overige subleden worden dienovereenkomstig vernummerd.

  • Artikel 19 Molenbiotoop

Aan artikel 19.1.1. wordt een nieuw sublid d toegevoegd, luidende:

  • d. Het bevoegd gezag kan bij een omgevingsvergunning afwijken van dit lid onder a, indien:

    • 1. de vrije windvang of het zicht op de molen al zijn beperkt vanwege aanwezige bebouwing en de windvang en het zicht op de molen niet verder worden beperkt vanwege de nieuw op te richten bebouwing;

    • 2. van de in dit lid onder a bedoelde afstands- en hoogtematen de belangen van de molen in verband met de nieuw op te richten bebouwing niet onevenredig zouden schaden.

Toelichting

  • Op pagina 21 wordt onder het kopje Voorzieningen de laatste regel van deze alinea als volgt gewijzigd: ‘Voorts bevinden zich in Grijpskerke een supermarkt, een kantoor en een ambulancepost.’

  • Op pagina 28 wordt onder het kopje Functioneel, tweede aandachtsbolletje de bedrijfsnaam WBU gewijzigd in HBZ.

  • Op pagina 29 wordt de tekst onder het kopje Huidige situatie/Beoogde situatie aangepast, waarbij de beoogde situatie als de nieuwe situatie of vergelijkbaar wordt aangemerkt.

  • Op pagina 36 wordt onder het kopje Streefbeeld bedrijven, 1e alinea over de locatie hoek Ravesteinweg/Middelburgseweg opgenomen dat niet alleen rekening gehouden moet worden met het landhuizenterrein aan de Molenstraat, maar ook dat de ontsluiting ter plaatse bij een verdere bedrijfsontwikkeling nadere aandacht behoeft.

  • De tabel in paragraaf 5.5 van de toelichting (pag. 52/53 wordt als volgt geactualiseerd:

    • Kapper: niet meer gevestigd aan het Loodhol 3, maar aan het Bakkersland (in het Wozoco).

    • Buurt- en clubhuis: niet meer gevestigd aan de Kerkring 1, maar aan het Bakkersland (in het Wozoco).

    • Kantoren: niet meer gevestigd op Jacob Catsstraat 12, maar op Mariekerkseweg 48.

    • Toegevoegd wordt de ambulancepost: Mariekerkseweg 52.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het besluit van de gemeenteraad liggen van 31 mei 2012 tot en met 11 juli 2012 ter inzage. Het digitale gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is vanaf 31 mei 2012 ook beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0025BPGrkAp-VG01. Ook is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan vanaf dan in te zien op de gemeentelijke website www.veere.nl onder ‘Loket – visie en beleid – bestemmingsplannen – Kom Grijpskerke’. Van 1 juni 2012 t/m 12 juli 2012 kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad, een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 13 juli 2012. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Domburg, 30 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Veere, de secretaris, R.S.M. Heintjes.

De burgemeester, R.J. van der Zwaag.

Naar boven