Logo Moerdijk
Voorontwerpbestemmingsplan ‘Zeehaven- en industrieterrein Moerdijk’& notitie ‘reikwijdte en detailniveau’

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf 31 mei 2012 het voorontwerpbestemmingsplan ‘Zeehaven- en Industrieterrein Moerdijk’ en de daarbij behorende stukken voor iedereen ter inzage liggen gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Ten behoeve van bovengenoemd plan ligt gelijktijdig de notitie ‘Reikwijdte en Detailniveau’ ter inzage.

Het plan en de notitie zijn tevens digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website www.moerdijk.nl/ruimtelijkeplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inhoud

Voorontwerpbestemmingsplan ‘Zeehaven- en Industrieterrein Moerdijk’

Dit plan handhaaft in hoofdzaak de huidige planologische situatie en hiermee voldoet de gemeente Moerdijk aan haar wettelijke actualisatieplicht. Daarnaast biedt het plan een kader voor de verankering van het aspect ‘externe veiligheid‘ en de gewenste ruimtelijke ontwikkelingen, te weten de intensivering van het huidige terrein en het plaatsen van windturbines langs de openbare weg. De milieueffecten van deze ontwikkelingen worden onderzocht via een Milieueffectrapportageprocedure (m.e.r.).

Notitie ‘Reikwijdte en Detailniveau’

Als eerste stap in de m.e.r. heeft de gemeente Moerdijk een notitie ‘Reikwijdte en Detailniveau’ laten opstellen. In dit document wordt globaal beschreven voor welke activiteiten een Milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld en tot welk detailniveau de milieueffecten van deze onderwerpen zullen worden beschreven.

Inspraak en wettelijk vooroverleg

Iedereen kan tot en met 11 juli 2012 gebruik maken van de mogelijkheid om in te spreken op het voorontwerpbestemmingsplan en notitie ‘Reikwijdte en Detailniveau’. Een schriftelijke reactie richt u aan burgemeester en wethouders van Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen.

Tevens zal er wettelijk vooroverleg met bevoegd gezag plaatsvinden. De Commissie voor de m.e.r. wordt om advies gevraagd, evenals andere betrokken bestuursorganen.

Informatieavond

Op 4 juni 2012 vindt een openbare informatieavond plaats, waar het plan & de notitie nader worden toegelicht. Deze bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis in Zevenbergen. Belangstellenden zijn op deze avond vanaf 19.15 uur van harte welkom. Na de ontvangst met koffie is de aanvang van de inspraakavond om 19.30 uur.

Vervolgprocedure

Na deze inspraakperiode wordt, met inachtneming van de eventuele inspraakreacties en adviezen uit het wettelijk vooroverleg, het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp-MER opgesteld. Tegen dat ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp-MER staat dan voor iedereen de mogelijkheid open om zienswijzen in te dienen. Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan inclusief het definitieve MER. Na de vaststelling van het bestemmingsplan inclusief het definitieve MER kan uiteindelijk beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zevenbergen, 30 mei 2012

Naar boven