Logo Sint-Oedenrode
Bestemmingsplan ‘Ollandseweg 117 e.o.’ vastgesteld

Bestemmingsplan ter inzage

Het college van de gemeente Sint-Oedenrode maakt bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 26 april 2012 het bestemmingsplan ‘Ollandseweg 117 e.o.’ NL. IMRO.BP 0846.BP2012BUI03OLLA117-vg01 gewijzigd heeft vastgesteld. Vanaf dinsdag 29 mei 2012 liggen de stukken gedurende zes weken ter inzage op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur bij het publieksplein van het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode.

U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op de gemeentelijke website via de rechtstreekse link: www.sint-oedenrode.nl. Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Omschrijving bestemmingsplan

Het bestemmingsplan biedt een juridische regeling voor de oprichting van 3 woningen nabij Ollandseweg 117 alsmede het omzetten van de agrarische bedrijfsbestemming van de locatie Ollandseweg 117 naar de bestemming ‘Wonen’.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Ollandseweg 117 e.o. zijn er wijzigingen aangebracht voor wat betreft een bouwvlak en de regeling voor bijgebouwen.

Beschikking hogere grenswaarde

Bij de oprichting van de nieuwe woningen zal de geluidbelasting boven de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder uitkomen. Daarom heeft het college een hogere grenswaarde vastgesteld vanwege de geluidhinder op de op te richten woningen. Ingevolge artikel 110c Wet geluidhinder ligt de beschikking hogere grenswaarde met het akoestisch onderzoek tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage.

Beroep

Als belanghebbende kunt u tegen het vaststellingsbesluit een beroepschrift indienen. U bent belanghebbende als u:

  • 1. het niet eens bent met het niet honoreren van een door u ingediende zienswijze;

  • 2. geen zienswijze heeft ingediend en het kan u niet verweten worden dat u geen zienswijze heeft ingediend;

  • 3. het niet eens bent met wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan;

Op grond van artikel 145 van de wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van het Besluit hogere waarden Wet geluidhinder tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn voor het bestemmingsplan.

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingediend tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een ingediend beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder. U moet dan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan ‘Ollandseweg 117 e.o.’ treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de heer J. den Otter van het team Ruimtelijke Ordening (0413-481337).

Naar boven