Logo De Ronde Venen
Vaststelling bestemmingsplan WKO Installatie Westerheul IV (week 21-26 2012)

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de raad van de gemeente De Ronde Venen op 26 april 2012 het bestemmingsplan WKO Installatie Westerheul IV gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan hebben betrekking op de in artikel 3 van de planregels opgenomen eisen ten aanzien van het toegestane bronvermogen van de te bouwen nutsvoorziening.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘WKO installatie Westerheul IV’ maakt het bouwen van een centraal technische ruimte mogelijk ten behoeve van een Warmte-koudeopslagsysteem (WKO) in de te realiseren woonwijk Westerheul IV in Vinkeveen. Het plangebied omvat de groenstrook gelegen ten noorden van het gasstation op de hoek Voorbancken en Mijdrechtsedwarsweg. Met dit bestemmingsplan krijgt de groenstrook de bestemming ‘Bedrijf – Nutsvoorziening’.

Afstemming met provincie

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is aan Gedeputeerde Staten van Utrecht gezonden. De provincie heeft laten weten geen gebuik te maken van het wettelijk instrumentarium.

Ter inzage

  • Het digitale bestemmingsplan is interactief te raadplegen de gemeentelijke website (0736.ROpubliceer.nl). U komt rechtstreeks bij het bestemmingsplan via het volgende adres: http://0736.ropubliceer.nl/?phID=1981E4C3-C5A9-4131-A48C-D564C7760FB7.

  • De plandocumenten en achterliggende onderzoeken zijn via ROpubliceer te downloaden.

  • Het plan is daarnaast te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

  • De authentieke digitale planbestanden kunt u downloaden via de volgende locatie: http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.

  • De papieren versie van het bestemmingsplan is in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis, de openingstijden zijn: ma. t/m do. 08.30–16.00 uur en vr. 08.30–12.30 uur. Telefonisch is het gemeentehuis te bereiken op maandag t/m donderdag tussen 08.30 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 08.30 en 12.30 uur via telefoonnummer 0297-291616.

Termijn van inzage

Het bestemmingsplan ligt ter inzage van 21 mei tot en met 29 juni 2012.

Indienen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

 Degenen die tijdig hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden tegen de wijzigingen die het college in het besluit bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbesluit heeft aangebracht.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot dat op het verzoek is beslist.

Naar boven