Logo Amsterdam - Noord
Projectbesluit en bouwvergunning Crematorium Buikslotermeerdijk 83 (Noorderbegraafplaats)

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Noord, gemeente Amsterdam maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Woningwet het volgende bekend:

Het dagelijks bestuur heeft bij besluit van 22 mei 2012 het projectbesluit Crematorium vastgesteld en de eerste fase bouwvergunning Crematorium verleend. De op te richten bouwwerken en het gebruik zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Het projectbesluit ziet er op toe het bestemmingsplan buiten werking te verklaren voor het onderhavige project.

Het projectbesluit en de bouwvergunning eerste fase voor de bouw van een crematorium aan de Buikslotermeerdijk 83 (Noorderbegraafplaats), alsmede de bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 mei 2012 totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken ter inzage op het volgende adres:

  • Het servicecentrum, afdeling Vergunningen van het stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 13.00 uur tot 19.00 uur.

Een digitale versie van het projectbesluit en de bouwvergunning staat op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl. Op de laatstgenoemde site kunt u het projectbesluit en de bouwvergunning ook downloaden.

Het identificatienummer is: NL.IMRO.0363.N1202PBSTD-OW01.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het projectbesluit, de verleende bouwvergunning en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking de dag na afloop van de hieronder genoemde beroepstermijn.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze heeft ingediend kan met ingang van 31 mei 2012 (de dag na de dag start terinzagelegging) gedurende zes weken (t/m 11 juli 2012.) tegen het besluit tot vaststelling projectbesluit, de verleende bouwvergunning en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan degene die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze in te dienen.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Hiervoor moet u een verzoek richten naast het indienen van een beroepschrift tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Amsterdam-Noord, 29 mei 2012

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, gemeente Amsterdam, H.B.P. Elbers, secretaris.

R. Post, voorzitter.

Naar boven