Logo Binnenmaas
Ontwerpbestemmingsplan ‘Mijnbouwlocatie Blaaksedijk, gelegen aan de Reedijk in Heinenoord’, anterieure overeenkomst en milieueffectrapport

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Mijnbouwlocatie Blaaksedijk gelegen aan de Reedijk in Heinenoord’ vanaf 29 mei 2012 voor een periode van 6 weken ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan voorziet in een nieuwe mijnbouwlocatie bedoeld voor de winning van aardgas. Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn geen wijzigingen doorgevoerd.

Milieueffectrapport

Bij de voorbereiding van een bestemmingsplan voor het oprichten van een oppervlakte installatie geldt een zogenoemde m.e.r.-plicht (een milieueffectrapportage). Dit is een onderzoek waarin de milieugevolgen van het bestemmingsplan in een vroeg stadium inzichtelijk worden gemaakt. Om die reden hebben burgemeester en wethouders op 23 september 2011 bekend gemaakt dat op basis van artikel 7.9 van de Wet milieubeheer (Wm) een plan-MER wordt voorbereid. Met dit plan-MER zijn de (milieu)gevolgen onderzocht op basis van het voorontwerpbestemmingsplan, dat vanaf 26 september 2011 ter inzage heeft gelegen. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten zijn gebruikt bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het plan-MER inzien in het gemeentehuis aan de Sportlaan 22 in Maasdam. Het ontwerpbestemmingsplan en het plan-MER zijn tevens in te zien via de gemeentelijke website onder actueel/ter inzage en te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Eenieder wordt gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het plan-MER in te dienen bij de gemeenteraad van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het verkrijgen van een nadere toelichting op het ontwerpbestemmingsplan dan wel het plan-MER of het geven van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw L. Molenaar-van der Bom van de Afdeling Ruimte en Groen via telefoonnummer 078-6334545.

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken bekend dat zij op 16 mei 2012 op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening een overeenkomst hebben gesloten met de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. voor het definitief maken van de tijdelijke locatie, ten behoeve van de proefboring naar een gasveld, naar een locatie voor de productie van aardgas (productiefase) op de percelen kadastraal bekend gemeente Heinenoord, sectie G nummers 308, 309 en 1387. In de overeenkomst worden de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van het plan vastgelegd.

Een zakelijke beschrijving van deze anterieure overeenkomst ligt vanaf 29 mei 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis aan de Sportlaan 22 in Maasdam. Het document is tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website onder actueel/ter inzage Het indienen van zienswijzen of bezwaar tegen de anterieure overeenkomst is niet mogelijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Filak van de Afdeling Ruimte en Groen via telefoonnummer 078-6334511.

Naar boven