Logo Voorst
Terinzagelegging Milieueffectrapport randweg Twello

Van 1 juni tot en met 31 juli 2012 ligt het Milieueffectrapport (MER) randweg Twello voor iedereen ter inzage. Het gemeentebestuur van Voorst heeft voor een milieueffectprocedure (m.e.r.) gekozen voor aanpak van de verkeersproblemen in Twello. Het MER doorloopt een inspraakprocedure in overeenstemming met de Wet milieubeheer en de Algemene wet bestuursrecht. Op grond daarvan kunt u van 1 juni tot en met 31 juli 2012 uw zienswijze naar voren brengen over de inhoud van het milieueffectrapport.

Milieueffectrapportage

Het doel van de milieueffectrapportage is het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming. In het kader van de studie naar een oplossing van de verkeersproblematiek in Twello zijn in het MER randweg Twello het verkeerskundige nut en probleemoplossend vermogen van nieuwe infrastructuur en aanpassingen binnen de bestaande infrastructuur beschreven en gewogen tegen het milieubelang, het landschap en de natuur in en om Twello op basis van de Startnotitie MER westelijke randweg Twello en de vastgestelde Richtlijnen.

Wat er aan het MER vooraf ging

Op basis van de verkennende Studie Nut en Noodzaak Westelijke Randweg Twello 2009 heeft de gemeenteraad van Voorst op 8 juli 2009 ingestemd met de volgende conclusies:

  • 1. de Molenstraat kent een stevig verkeersprobleem door te hoge intensiteiten en het vrachtverkeer dat aanpak verdient. Daarnaast wordt op termijn binnen de huidige infrastructuur de intensiteit op de H.W. Iordensweg te hoog;

  • 2. nieuwe infrastructuur kan de verkeersproblemen mogelijk beter aanpakken dan oplossingen binnen de bestaande infrastructuur;

  • 3. start een m.e.r.-procedure, werk oplossingsrichtingen verder uit in het milieueffectrapport en maak op basis van het MER een definitieve keuze uit de oplossingsrichtingen.

Vervolgens is met de Startnotitie MER Westelijke Randweg Twello het startsein gegeven voor een milieueffectrapportage, een overzicht van de kansrijke mogelijkheden voor oplossing van de verkeersproblemen in Twello, de huidige situatie, de voorgenomen ontwikkeling en wat onderzocht gaat worden. Op basis van de startnotitie, inspraakreacties en adviezen heeft de gemeenteraad van Voorst in 2010 de Richtlijnen voor de inhoud van het milieueffectrapport (het MER) bepaald. De Richtlijnen geven aan welke aspecten in het MER moeten worden behandeld voor onderzoek van de oplossingsrichtingen en op welke manier dat moet gebeuren.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 3 juli 2012 wordt tijdens een informatiebijeenkomst in de vorm van een inloopavond in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17, 7391 KA Twello het MER randweg Twello toegelicht en kunt u vragen stellen aan de aanwezige deskundigen.

Programma informatiebijeenkomst

18.30 uur–19.30 uur

Informatiemarkt met deskundigen van gemeente en adviesbureau

19.30 uur–20.00 uur

Presentatie over het MER met aansluitend gelegenheid voor procedurele vragen

20.00 uur–21.00 uur

Informatiemarkt met deskundigen van gemeente en adviesbureau

18.30 uur–22.00 uur

Gelegenheid tot mondelinge zienswijzen bij notulisten

Waar en wanneer kunt u het MER randweg Twello inzien

Het MER randweg Twello kunt u van 1 juni tot en met 31 juli 2012 inzien:

  • in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello, tijdens kantooruren op iedere werkdag van 8.30 uur tot 14.00 uur en op vrijdag van 17.00 uur tot 20.00 uur;

  • op de site van de gemeente Voorst www.voorst.nl. Vanaf deze site kunt u het MER randweg Twello downloaden.

Hoe kunt u reageren

U kunt van 1 juni tot en met 31 juli 2012 schriftelijk of mondeling reageren op het Milieueffectrapport Randweg Twello.

  • U kunt uw schriftelijke reactie tot en met 31 juli 2012 sturen naar burgemeester en wethouders van Voorst, Postbus 9000, 7390 HA Twello.

  • U kunt online reageren en digitaal uw reactie geven via gemeente@voorst.nl.

  • Mondeling tijdens de informatiebijeenkomst op dinsdagavond 3 juli 2012 in het gemeentehuis in Twello.

  • Voor het maken van een afspraak voor een mondelinge reactie kunt u tot en met 12 juli 2012 op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend contact opnemen met mevrouw M. Wegerif. Haar telefoonnummer is (0571) 27 93 45. Haar e-mailadres is m.wegerif@voorst.nl.

Inlichtingen

Voor inlichtingen en mondelinge informatie over het MER randweg Twello kunt u contact opnemen met

  • de heer T. Groothedde. Zijn telefoonnummer is (0571) 27 93 71. Zijn e-mailadres is t.groothedde@voorst.nl of

  • mevrouw C.C. van der Linden. Haar telefoonnummer is (0571) 27 93 94. Haar e-mailadres is c.vanderlinden@voorst.nl.

Twello, 30 mei 2012

J.T.H.M. Penninx, burgemeester.

E.J.M. van Leeuwen, secretaris.

Naar boven