Logo Waalwijk
Bestemmingsplan Olympia-West onherroepelijk van kracht

Het college van Waalwijk maakt bekend dat het door de raad bij besluit van 15 december 2011 vastgestelde bestemmingsplan ‘Olympia-West’ op 3 maart jl. onherroepelijk van kracht is geworden, aangezien tegen het voornoemde besluit gedurende de beroepstermijn van 20 januari 2012 t/m 2 maart 2012 geen beroep en geen verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State c.q. bij de voorzitter van genoemde afdeling is ingediend.

Het sportpark Olympia-West in Waalwijk wordt komende jaren integraal herontwikkeld. Binnen het plangebied wordt op de locatie van het voormalige zwembad een nieuw scholencomplex gebouwd, ten behoeve van het dr. Mollercollege en de Walewijc. Aan de zuidzijde van het gebied, komt op de plaats van het bestaande schoolgebouw, een appartementencomplex met een HOED (Huisartsen Onder Eén Dak). Ter plaatse van de huidige gemeentewerf wordt tussen de omliggende sportvoorzieningen een sporthal met ruimte voor buitenschoolse opvang gerealiseerd. In de bestemmingsregeling is tevens de mogelijkheid opgenomen om het clubgebouw van de hockeyvereniging te verplaatsen.

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en na afspraak ook analoog in te zien op het stadhuis van de gemeente Waalwijk, Taxandriaweg 6, 5141 PA Waalwijk tijdens openingstijden.

Naar boven