Logo Grootegast
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Provincialeweg 136 Opende’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 15 mei 2012 het volgende bestemmingsplan ongewijzigd heeft vastgesteld:

‘Provincialeweg 136 Opende’ (NL.IMRO.0015.BPOP12HERS1-VA01),

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een bedrijfswoning aan de voorzijde van het perceel Provincialeweg 136 te Opende mogelijk.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 13 april 2011 besloten toepassing te geven aan de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening, waarbij de voorbereiding en bekendmaking van besluiten wordt gecoördineerd. Als gevolg hiervan wordt de omgevingsvergunning voor het onderdeel bouwen (artikel 2.1 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) gelijktijdig ter inzage gelegd met het vastgestelde bestemmingsplan.

Hogere grenswaarde

Akoestische berekeningen hebben uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor Provincialeweg 136 wordt overschreden. Op grond van artikel 83, 2e lid van de Wet geluidhinder heeft het college van Burgemeester en Wethouders de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting vastgesteld op 54 dB.

Stukken inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het vastgestelde bestemmingsplan alsmede de verleende omgevingsvergunning voor het onderdeel bouwen liggen met ingang van woensdag 30 mei 2012 tot en met dinsdag 10 juli 2012 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis en zijn ook digitaal te raadplegen op onze website www.grootegast.nl onder ‘Wonen en Welzijn’ → ‘Actueel’ → ‘Bekendmakingen’ → ‘Bestemmingsplannen’.

De interactieve verbeelding van het bestemmingsplan kunt u raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0015.BPOP12HERS1-VA01.

Beschikbaarstelling plan

De digitale bestanden van het bestemmingsplan hebben wij beschikbaar gesteld op: http://gatekeeper.leek.nl/grootegast/plannen/

Reageren op het plan (instellen beroep)

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kunt u gedurende de beroepstermijn van zes weken beroep instellen tegen het genomen besluit. De beroepstermijn vangt daags na de terinzagelegging aan (donderdag 31 mei 2012 tot en met woensdag 11 juli 2012). Beroep kan worden ingesteld door:

iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt

iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat naast de titel van het betreffende plan in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning niet. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H. van der Meer, telefoonnummer 0594-695715.

Naar boven