Logo Oldambt
Bestemmingsplan ‘Blauwestad-Havenvoorzieningen’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Blauwestad-Havenvoorzieningen’ op 23 mei 2012 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Deze publicatie volgt uit artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het vastgestelde bestemmingsplan geeft een planologisch juridisch kader voor de plannen van de projectorganisatie Blauwestad voor de realisatie van een gebouw in het Havenkwartier in Blauwestad, waar een havenkantoor, het informatiecentrum voor Blauwestad, een horecabedrijf en een uitkijktoren een plek zullen krijgen.

Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het bestemmingsplan ‘Blauwestad-Havenvoorzieningen’ ligt voor eenieder vanaf 31 mei 2012 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten tijdens de openingstijden van het Klanten Contact Centrum.

Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.gemeente-oldambt.nl onder actueel, bekendmakingen.

Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl

U kunt het bestemmingsplan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen.

De plancode van het bestemmingsplan ‘Blauwestad-Havenvoorzieningen’ is:

NL.IMRO.1895.BP0005-0302.

Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

Er bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om gedurende 6 weken vanaf de datum van terinzagelegging beroep tegen het bestemmingsplan in te stellen bij de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Belanghebbenden zijn degene die zienswijzen tegen het betreffende ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en belanghebbenden zijn degenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om te reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State. Dan treedt het bestemmingsplan in ieder geval niet eerder in werking dan dat een beslissing op verzoek is genomen.

Naar boven